Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 15. 12:22

Új otthoni notebookok a HP-tól

Bemutatta új noteszgépeit a HP, amelyek október 22-én, a Windows 7-tel együtt jelennek meg az üzletek polcain. A kínálatban ultravékony fogyasztói gépek, egy üzleti notesz, egy multimédiás otthoni modell és két netbook is szerepel.

Az újdonságok közül a leginkább figyelemre méltó az Envy 13 és az Envy 15. Ezek az Apple MacBookra megszólalásig hasonlító gépek a HP otthoni kínálatának csúcsát jelentik. Az alumínium-magnézium ötvözetből készült házban Intel Core 2 Duo processzor dolgozik, de az Envy 15 akár Core i7-tel is rendelhető, amelyhez igény eseték 16 gigabájt memória is tartozhat. A 15 hüvelykes kijelzős modellbe két merevlemezt is be lehet építeni, amelyek akár SSD-k is lehetnek. A notebookok két grafikus magot tartalmaznak, egy nagyobb teljesítményű ATI Radeont, illetve az Intel chipsetbe integrált, alacsony fogyasztású vezérlőjét, amelyek között a felhasználó a feladattól függően váltogathat.

\"\"

Az Envy 13 és Envy 15 nem csak teljesítményben, hanem szolgáltatásokban is igyekszik a maximumot adni. A kijelző minden eddiginél nagyobb fényerejű és színvisszaadású a HP szerint, és a beépített hangszórók is megfelelően jól szólnak ahhoz, hogy játékhoz vagy filmnézéshez ne legyen feltétlen szükség fülhallgatóra. A gépeket Windows 7-tel szállítják majd, de egy beágyazott Linux (QuickWeb) is található rajtuk, amely néhány másodperc alatt üzemkész, így ha valaki el szeretné érni a gépen tárolt fotóit, videóit, zenéit vagy éppen az internetet, nem kell a Windowst elindítania. Az Envy 13 bolti ára 1700 dollártól indul, az Envy 15-höz 1800 dollárért lehet hozzájutni.

Átlagos otthoni felhasználóknak szánja a Pavilion termékvonalat a HP, amelynek új tagja a dm3. A 13,3 hüvelykes LED-háttérvilágításos kijelzővel szerelt gép AMD és Intel processzorokkal egyaránt megvásárolható, a videolejátszást vagy játékot pedig dedikált grafikus vezérlő teszi folyamatossá. A Pavilion dm3 induló ára csupán 550 dollár. Üzleti felhasználóknak, leginkább kisvállalatoknak szánja a ProBook modelleket a cég, amelyek közül a legújabb az 5310m. A stílusos, csupán 22 milliméter vastag fémházba bújtatott gép Envy 13-hoz és a Pavilion dm3-hoz hasonlóan ez is 13,3 hüvelykes kijelzőt kapott és szintén tartalmazza a QuickWebet. A HP szerint a standard 6 cellás akkumulátorról is 7 órán át működik a gép, amiért legkevesebb 699 dollárt kell fizetni.

\"\"

Két új netbookja is van a HP-nak. A HP Mini 110 műszaki megoldásait tekintve változatlan, az újdonság itt a külső, amely mintákat tartalmazó maratott műanyagból készült. A gép külsejét Tord Boontje tervezte, aki korábban számos bútort, ruhát és kiegészítőt is alkotott már olyan cégek számára mint a Swarovski vagy éppen Alexander McQueen.

\"\"

A Mini 110-nél műszakilag sokkal érdekesebb a Mini 311, amely az NVIDIA ION LE platformjára épül. Az ION LE az ION olcsóbb, kizárólag DirectX 9-et támogató változata olcsó netbookokhoz, amelyek Windows XP-t futtatnak. A Mini 311-ben Atom N270 processzor, 1 gigabájt memória és 160 gigabájtos merevlemez található, a 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles kijelző fölött pedig egy 1,3 megapixeles webkamera néz a felhasználóval farkasszemet. A HP szerint a Mini 311 az ION platformnak köszönhetően akár az 1080p felbontású videókat is folyamatosan képes lejátszani. A gép ára 399 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról