Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 14. 14:13

Hivatalos az első androidos LG mobil, az Etna

Habár a múlt héten, a berlini IFA keretein belül a Vodafone standján már megvillant az LG legelső Androidot használó telefonja, a dél-koreai gyártó egészen mostanáig várt a hivatalos bejelentéssel.

A Microsoft Windows Mobile-lal eddig nagyon is jó viszonyban lévő LG az idei palettáját a mostanra már megkerülhetetlennek tekinthető Android platformmal bővítette. A GW620, vagyis az LG Etna a cég első androidos készüléke, s a specifikációk és az első reakciók alapján szinte érthetetlen, hogy miért maradt ki teljesen a telefon a múlt heti hivatalos bemutatókból.

Az új modell egy 3 hüvelykes érintőképernyővel és egy teljes, kicsúsztatható qwerty-billentyűzettel és 5 megapixeles kamerával, Wi-Fi-vel, gyors HSDPA-val, sztereó Bluetooth-szal és FM rádióval érkezik, amivel egyértelműen azon felhasználóknak kíván kedveskedni, akik a mobilt már többnyire  nem hanghívásokra használják. A hardver képességei mellett pedig a Google operációs rendszere ideális lehet a menet közben is online életet élni kívánó felhasználók számára.

\"\"

Az okostelefonokkal kapcsolatban egyre erősebb igény mutatkozik arra, hogy támogassák, sőt, kiszolgálják a közösségi hálózatokat, és az elszigetelt megoldásokkal szemben népszerű szolgáltatások \"lakják be\" a modern telefonokat. Ebben egyelőre a Google által fejlesztett Android tűnik leginkább elhivatottnak, így nem csoda, hogy a gyártók többségét sikerült elcsábítani - a klasszikus Windows Mobile-t támogató gyártók mindegyike előrukkolt androidos mobilokkal.

Az LG GW620 ennek a trendnek lehet az egyik képviselője, hiszen a már megszokottá vált LG-féle csinos dizájn mellé most egy jól használható operációs rendszer is társul majd, amivel végre felvehetik a szép telefonok a versenyt az okosakkal. Eddig az LG készülékei a dizájn révén főként a laikus felhasználók számára készültek, míg az üzenetküldésre kihegyezett gépek a fiatal, professzionális felhasználóknak, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy egy Windows Mobile-t hatékonyan kezeljenek. Az Etna viszont képes lehet a két területet összehozni, hiszen a dizájn most sem szenvedett csorbát, a szövegbevitel megoldott, s a kezelés is egyszerűbb lesz, mint bármelyik korábbi extra készülékük esetében.

\"\"

\"Az LG GW620 vonzó lesz azok számára is, akik első alkalommal választanak okostelefont\" - érvelt Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company elnöke, majd hozzátette: \"a célunk, hogy egy széles palettáját nyújtsuk az okostelefonoknak, kielégítve a mai felhasználók sokszínű igényeit\".

A cég vezetőinek nyilatkozataiból kiolvasható az is, hogy a jövőben a Windows Mobile platformot meghagyják az üzleti célú mobilok számára, míg a fogyasztói vonalon inkább a több kényelmet kínáló Android kap teret. A pionír Etna elsőként az európai piacokon jelenik majd meg, még idén, az utolsó negyedév során valamikor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról