Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hivatalos az első androidos LG mobil, az Etna

Dojcsák Dániel, 2009. szeptember 14. 14:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Habár a múlt héten, a berlini IFA keretein belül a Vodafone standján már megvillant az LG legelső Androidot használó telefonja, a dél-koreai gyártó egészen mostanáig várt a hivatalos bejelentéssel.

hirdetés

A Microsoft Windows Mobile-lal eddig nagyon is jó viszonyban lévő LG az idei palettáját a mostanra már megkerülhetetlennek tekinthető Android platformmal bővítette. A GW620, vagyis az LG Etna a cég első androidos készüléke, s a specifikációk és az első reakciók alapján szinte érthetetlen, hogy miért maradt ki teljesen a telefon a múlt heti hivatalos bemutatókból.

Az új modell egy 3 hüvelykes érintőképernyővel és egy teljes, kicsúsztatható qwerty-billentyűzettel és 5 megapixeles kamerával, Wi-Fi-vel, gyors HSDPA-val, sztereó Bluetooth-szal és FM rádióval érkezik, amivel egyértelműen azon felhasználóknak kíván kedveskedni, akik a mobilt már többnyire  nem hanghívásokra használják. A hardver képességei mellett pedig a Google operációs rendszere ideális lehet a menet közben is online életet élni kívánó felhasználók számára.

Az okostelefonokkal kapcsolatban egyre erősebb igény mutatkozik arra, hogy támogassák, sőt, kiszolgálják a közösségi hálózatokat, és az elszigetelt megoldásokkal szemben népszerű szolgáltatások "lakják be" a modern telefonokat. Ebben egyelőre a Google által fejlesztett Android tűnik leginkább elhivatottnak, így nem csoda, hogy a gyártók többségét sikerült elcsábítani - a klasszikus Windows Mobile-t támogató gyártók mindegyike előrukkolt androidos mobilokkal.

Az LG GW620 ennek a trendnek lehet az egyik képviselője, hiszen a már megszokottá vált LG-féle csinos dizájn mellé most egy jól használható operációs rendszer is társul majd, amivel végre felvehetik a szép telefonok a versenyt az okosakkal. Eddig az LG készülékei a dizájn révén főként a laikus felhasználók számára készültek, míg az üzenetküldésre kihegyezett gépek a fiatal, professzionális felhasználóknak, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy egy Windows Mobile-t hatékonyan kezeljenek. Az Etna viszont képes lehet a két területet összehozni, hiszen a dizájn most sem szenvedett csorbát, a szövegbevitel megoldott, s a kezelés is egyszerűbb lesz, mint bármelyik korábbi extra készülékük esetében.

"Az LG GW620 vonzó lesz azok számára is, akik első alkalommal választanak okostelefont" - érvelt Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company elnöke, majd hozzátette: "a célunk, hogy egy széles palettáját nyújtsuk az okostelefonoknak, kielégítve a mai felhasználók sokszínű igényeit".

A cég vezetőinek nyilatkozataiból kiolvasható az is, hogy a jövőben a Windows Mobile platformot meghagyják az üzleti célú mobilok számára, míg a fogyasztói vonalon inkább a több kényelmet kínáló Android kap teret. A pionír Etna elsőként az európai piacokon jelenik majd meg, még idén, az utolsó negyedév során valamikor.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!