Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 10. 10:35

Már lehet nevezni az IBM októberi 48 órás programozóversenyére

Már lehet nevezni az IBM októberi 48 órás programozóversenyére. Idén nem a szokásos űrlap fogadja a jelentkezőket, hanem egy rejtvény kell megoldani a nevezéshez is.

A jelentkezőknek a www.programozobajnoksag.com oldalon elrejtett információmorzsákból kell kitalálniuk, hogyan tudnak nevezni az eseményre. Érdemes gyorsnak lenni, a szervezők ugyanis érkezési sorrendben fogadják el a regisztrációkat és csak 20 csapat indulhat.

A versenyre egyetemistákból vagy főiskolásokból álló háromfős csapatok nevezhetnek. amelyek minden tagja ugyanannak a hazai, akkreditált felsőoktatási intézménynek a hallgatója. A szervezők minden versenyző részére biztosítanak egy számítógépet, amelyre előzetesen feltelepítik a használható szoftvereket (Rational Software Architect, WebSphere Portal, DB2), emellett csapatonként egy Nokia E71 okostelefont, ezeken kell a feladatokat megoldani.

A versenyre október 16-18. között kerül sor az ELTÉ-n. A hallgatóknak egy való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez pedig az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobil oldali fejlesztés ismerete is (pl.: Symbian, J2ME).

Ellentétben a BME 24 órás programozóversenyével, itt a szervezők által biztosított számítógépekről elérhető lesz az internet, azonban minden csapatnak le kell adnia, mely domainekhez akar hozzáférni, ezeken kívül minden kommunikáció tiltott lesz, mint ahogy a mobiltelefonálás is. A helyszín elhagyása is a csapat kizárását vonja maga után. A versenyzők a megadott fejlesztési környezetre telepíthető kiegészítő szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket hozhatnak magukkal.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára. Nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy gyakornoki programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról