Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 7. 00:07

Várhatóan gyengébben sikerült a Cisco legutóbbi negyedéve

A Cisco Systems a világ legnagyobb Internet berendezés gyártója várhatóan gyengébb nettó nyereséggel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét, mivel az akvizíciós költségek jelentősek voltak. Ugyanakkor a cég forgalma az elemzők szerint 47%-kal, 5,22 milliárd $-ra emelkedett.

A július 29-én zárult pénzügyi negyedévét a Cisco várhatóan részvényenként 6,5 cent nettó nyereséggel zárja - az akvizíciók nélküli nyereség várhatóan részvényenként 15 cent lesz, míg az akvizíciós költségek rekordösszeget tesznek ki: részvényenként 8,5 centet.

A növekedés fő motorja az Internet kapacitás iránti emelkedő kereslet, valamint a vállalati hálózati switch-ek, a nagy kapacitású adatforgalmi router-ek, a nagy sebességű Web-hozzáféréshez szükséges üvegszálas kellékek és berendezések eladásai.

A Cisco általában valamelyest az elemzők előrejelzései felett szokott végezni, most is ez várható. A cég a végleges eredményeket kedden, a Nasdaq zárása után fogja bejelenteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról