:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 7. 00:07

Siemens-Flextronics outsourcing szerződés

A Siemens Information and Mobile Communications Group (IMCG) és a szingapúri Flextronics International közötti megállapodás révén a Siemens szeretne közelebb lépni 2001-es mobil telefon eladási céljához: 60 millió (!!) db-hoz. Tavaly a Siemens 11 millió db mobiltelefont gyártott, idén több, mint kétszeresére, 25-30 millió db-ra nő a termelés.

A 3-éves outsourcing megállapodás alapján a Flextronics 2003-ban már 33 millió $ mobiltelefont fog gyártani. A megállapodás pénzügyi részét nem hozták nyilvánosságra.

A Siemens-nek három mobiltelefon gyára van Németországban (Kamp-Lintfort, Bocholt és Lipcse) és egy Sanghajban (Kína). A Sanghaji gyár kapacitását jelenleg duplázza meg a Siemens 5 millió db-ról 10 millióra. Az outsourcing megállapodás révén elkerülhetik újabb saját gyártókapacitás hozzáadását és rugalmasabban alkalmazkodhatnak a piaci körülményekhez. A Flextronics eddigi outsourcing partnerei között olyan világnagyságok vannak, mint a Motorola, az Ericsson, az Alcatel és a Nortel Networks.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.