Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 7. 00:07

Siemens-Flextronics outsourcing szerződés

A Siemens Information and Mobile Communications Group (IMCG) és a szingapúri Flextronics International közötti megállapodás révén a Siemens szeretne közelebb lépni 2001-es mobil telefon eladási céljához: 60 millió (!!) db-hoz. Tavaly a Siemens 11 millió db mobiltelefont gyártott, idén több, mint kétszeresére, 25-30 millió db-ra nő a termelés.

A 3-éves outsourcing megállapodás alapján a Flextronics 2003-ban már 33 millió $ mobiltelefont fog gyártani. A megállapodás pénzügyi részét nem hozták nyilvánosságra.

A Siemens-nek három mobiltelefon gyára van Németországban (Kamp-Lintfort, Bocholt és Lipcse) és egy Sanghajban (Kína). A Sanghaji gyár kapacitását jelenleg duplázza meg a Siemens 5 millió db-ról 10 millióra. Az outsourcing megállapodás révén elkerülhetik újabb saját gyártókapacitás hozzáadását és rugalmasabban alkalmazkodhatnak a piaci körülményekhez. A Flextronics eddigi outsourcing partnerei között olyan világnagyságok vannak, mint a Motorola, az Ericsson, az Alcatel és a Nortel Networks.
a címlapról