:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 4. 12:16

Egyből három új windowsos mobillal támad az LG

Ahogy közeledik a Windows Mobile 6.5 megjelenése, szinte záporoznak a bejelentések, s mindenki frissíti kínálatát, aki eddig is a Microsoft operációs rendszerére tette voksát. Most az LG-n volt a sor, s a tegnap nyilvánosságra hozott információk szerint a közeljövőben egyből három új modellel erősítik a palettát.

A három telefonnal az LG igyekezett lefedni a szegmentálódó okostelefonos igényeket, így az első készülék, a GM750 egy sima érintőképernyős modell, a második egy szétcsúsztatható Qwerty-billentyűzetes, szintén érintőképernyős telefon, míg a harmadik, a GW550 a Blackberry vonalat követő dizájn. Mindhárom készülék októberben debütálhat, igaz, elsőként csak a kiemelt piacokon, s a globális terjesztés némi csúszással indulhat majd be.

\"\"

Ahogy az megszokott, egyik gyártó sem hagyja érintetlenül a Windows Mobile saját felületét, s mindenki igyekszik tetszetős shelleket rájuk varázsolni. Ebben az esetben is mindegyik modell az LG saját háromdimenziós S-Class interfészét kapja meg. Továbbá az Opera itt is cserélődik az új Internet Explorer mobil változatára, ami az Adobe Flash Lite egy testreszabott változatát is tartalmazni fogja majd. Sőt, a felhasználók hozzáférhetnek a Microsoft My Phone backup szolgáltatáshoz, amivel könnyedén lehet biztonsági mentést csinálni a telefonban lévő kontaktlistáról és médiafájlokról, vezetékek és külön programok telepítése nélkül.

\"\"

A három új telefonról ezeken felül sajnos nem sok információ látott eddig napvilágot. A második képen szereplő GM750-ről lehet tudni, hogy a kijelzője 3 hüvelykes, a beépített kamera pedig 5 megapixeles lesz. A kereskedelmi forgalomba október 6. után kerül, s elsőként Németország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyságterületén lesz kapható. A másik két modellel kapcsolatban viszont még a start dátuma sem tisztázott.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.