:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 3. 17:25

12 Lumennel világít az új 3M zsebprojektor

Új mikro-projektoraival a 3M újabb lépést tett a zsebmozi elterjesztéséért, igaz a korlátozott felbontás miatt inkább üzletembereknek és kereskedőknek jöhet jól a mobiltelefon méretű kivetítő.

Az amerikai 3M a mai napon bemutatta az MPro zsebkivetítő termékcsaládjának legújabb generációját. A miniatűr vetítőket kifejezetten mobil felhasználásra tervezték, így a Samsung vagy az LG kínálatában is megtalálható kis méretű hobbiprojektoroknál is kevesebb helyet foglalnak, illetve nincs szükség működtetésükhöz hálózati csatlakozóra, adapterre sem. A zsebprojektor kifejezés ebben az esetben kicsit sem túlzás.

Az új, MPro 120 az újragondolt dizájn mellett leginkább belső értékeiben újult meg. A 12 centiméter hosszú, illetve 6 centiméter széles, 2,5 centiméter vastag kütyüből előtörő fény által vetített kép mérete 16-tól 127 centiméteres átmérőig változtatható a gyártó szerint, amihez a LED-es fényforrás 10-12 Lumenes fényereje társul. Ez az érték a professzionális kivetítők több ezer Lumenes értékéhez képes gyerekjátéknak tűnik, de egy megfelelően elsötétített szobában vagy tárgyalóban elfogadható képet produkálhat.

\"\"

A fényerőhöz hasonlóan a felbontás is korlátozott, hiszen maximum 640x480 pixel felbontásig lehet feltornázni az értékeket, igaz a bejövő jel ennél részletesebb is lehet (SVGA, XGA, WXGA). Külső eszközöket a D-Sub illetve az RCA-csatlakozón keresztül lehet rákötni az eszközre, ami a bekapcsolástól számítva 2-4 órán kereszül üzemképes marad külső áramforrás nélkül is. A pici eszközben egy nagy kapacitású lítium-polimer akkumulátor rejlik, de ha van rá lehetőség, akkor a hálózati adapterről is üzemel.

Sőt, opcionális kiegészítő az autós töltő unatkozó éjszakai műszakos taxisoknak, illetve nem maradhatott ki az Apple-eszközökhöz készült kábel sem, amivel viszont egy iPod segítségével tényleg zsebmozit lehet varázsolni pillanatok alatt.

A készülék ára viszont a képességeihez képest elég magas, hiszen körülbelül 100 ezer forintot kell fizetni érte. A 3M mikrokivetítő technológiájával egyébként a nagyközönség a hamarosan itthon is elérhető Samsung Syrius mobiltelefonban találkozhat újra. Ez lesz az első széles körben is megvásárolható beépített kivetítővel rendelkező mobiltelefon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.