Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 2. 17:52

Hivatalos: Idén jön az Xperia X2

A Sony Ericsson a mai napon hivatalosan is bejelentette első Windows Mobile alapú telefonjának utódját, az Xperia X2-t.

HIRDETÉS

Az Xperia X2 alapjaiban szinte teljesen megegyezik az úttörő előddel, az X1-gyel, leginkább csak csiszolták, javították az első nekifutás hibáit, gyengeségeit. Az új modell szintén Windows Mobile alapokon nyugszik, viszont már az október 6-án bemutatkozó 6.5-ös verzióval telepítve érkezik. Az Xperia panel megoldás megmarad a kezelőfelület változatossá tételéhez, viszont reményeink szerint a második generáció már problémamentesen képes majd futtatni a látványos menürendszert.

A sajtóközlemény tanúsága szerint gyárilag 14 előre feltöltött panelt találnak majd a vásárlók a készülékben, s további 16 pedig letölthető lesz majd. Emellett megjelenik majd egy \"SlideView\" nevű kezelőfelület is, ami a gyakran használt alkalmazások gyors elérésére szolgál. Fejlődik az érintőképernyő és a kézírás felismerés is, a kijelző 3-ról 3,2 hüvelykesre hízik, plusz egy TV-csatlakozó is kerül a telefonra, amivel nagyképernyőre vetíthetnek a felhasználók.

\"\"

A még idén, valószínűleg ismét decemberben érkező készülék az elődhöz hasonlóan fekete és szürke színekben jelenik majd meg. A GSM, GPRS, EDGE, mellett UMTS, HSPA, WiFi, A2DP, USB, A-GPS, DNLA és microSD támogatást is kap. A fényképező 3 megapixelesről 8,1 megapixelesre javul, amihez egy 16X digitális zoom is társul, auto fókusszal természetesen. Végre kerül a készülékbe giroszkóp, ami automatikusan észleli, hogy vízszintesen vagy függőlegesen tartjuk a mobilt, lesz benne mozgásérzékelő funkcionalitás is, amit a játékok biztosan használni fognak.

Az előzőekhez képest az X2 szögletesebb, laposabb. Kissé hűvösebb benyomást kelt, főleg a billentyűzetét nézve. A kijelző növelése hangsúlytalanná teszi az első felület többi részét, s a fejlettebb érintőképernyő miatt reméljük jogosan. A képernyő felbontása és a színmélység marad a régi, az eszköz súlya viszont közel 50 grammot csökken, s az eddigi 162 helyett csak 115 lesz. A hivatalos sajtóközleményben további részletek találhatóak a készülékkel kapcsolatban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 23:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.