:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. augusztus 28. 13:57

Itt a Facebook 3 iPhone-ra

A Facebook 3.0 iPhone alkalmazás tegnap óta elérhető az Apple alkalmazás piacterén, az App Store-ban. A harmadik generáció egy teljesen újradolgozott interfészt, sok új funkciót és könnyebb kezelést hozott magával, a közösségi hálózatokon lógó iPhone felhasználók legnagyobb örömére.

Az eddig elérhető Facebook alkalmazás mára már elavulttá vált, s ez nem csak az iPhone-ra, de több másik platformra készített verziónál is igaz lehet. A világ legnagyobb közösségi oldala gyorsan fejlődik, változik, az elmúlt hónapokban pedig még a megszokottnál is több újdonsággal kecsegtetett a rendszer. Az alkalmazás már egy ideje készen áll, így a fejlesztők már múlt héten mutattak belőle részleteket, de az Apple szigorú szabályai miatt 10 napot várni kellett a kiadással.

\"\"

Az új verzióval már működik például a \"Tetszik\" funkció más emberek üzeneteinél, lehet feltölteni képeket közvetlenül az albumokba, illetve testreszabhatóvá vált a főoldal is. A felhasználói visszajelzésekre, kérésekre válaszul fejlesztették az esemény modult, illetve a hírek feed kialakítását is. Joe Hewitt, az alkalmazás fejlesztője arra is felhívja a figyelmet, hogy egyes esetekben az App Store szerint a legfrissebb verzió a 2.5, s nem hajlandó frissíteni, ilyenkor egyszerűen el kell távolítani a korábbi programot, s az újratelepítéskor már a 3.0-s szoftver érkezik a telefonra.

Az első tapasztalatok és visszajelzések alapján a 3.0-ás Facebook alkalmazás telitalálat lett. A kezelőfelület sokkal intuitívabb, egyszerűbb használni, s a testreszabás lehetőségének köszönhetően mindenki hozzáigazíthatja saját igényeihez a kezdőlapot, megtakarítva a korábbi ismétlődő köröket, amíg egy adott funkcióhoz eljutott. Az alkalmazás természetesen ingyenes, tehát kötelező beszerzés lehet azok számára, akik iPhone-t használnak és Facebookon is fent vannak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.