Szerző: Koi Tamás

2009. augusztus 26. 12:43

Magyarországon nem lesz kapható a Sony PSPgo

A Sony magyarországi hivatalos viszonteladója, a Sony Hungária Kft. biztosan nem hozza forgalomba hazánkban a PSP új változatát, a PSPgót, a vásárlók így továbbra is csak a tavaly októberben bemutatott PSP3000-es típushoz juthatnak hozzá itthon - tudtuk meg Sándor Csabától, a cég illetékes menedzserétől.

A Sony PSPgót idén júniusban, az E3 expón leplezte le a japán gyártó. Az új változat kisebb-nagyobb fejlesztései közé tartozik, hogy a Sony teljes egészében száműzte a gépből a 2004-es premier óta jelen lévő UMD (Universal Media Disc) meghajtót, melyet kizárólag a PlayStation Portable konzoloknál használtak játékprogramok és videofilmek terjesztésére. Az új modellbe az UMD helyett fixen beépített flash memória kerül, a szoftvereket, filmeket, zenéket pedig a PlayStation Store online áruházban vásárolhatják meg a tulajok.

Sándor Csaba szerint éppen ez a tartalomterjesztési modell teszi gyakorlatilag lehetetlenné, hogy az új PSP-változatot hazánkban is forgalomba hozza a Sony, a terjesztési rendszer legfontosabb láncszeme, a PlayStation Store ugyanis továbbra sem érhető el a magyarországi felhasználók számára, és egyelőre semmi hír nincs arról, mikortól lehet majd magyar lakcímmel is bejelentkezni. Ez a rendszer ugyan egyelőre kijátszható (például külföldi címet megadva), de a nyugat-európai PlayStation Store áruházak nagy részében nem lehet fizetni magyar bankkártyákkal, ami nyilvánvalóan útját állja a tartalom vásárlásának.

\"\"

A bankkártyás fizetés helyett megoldás lehet az úgynevezett PlayStation Network kártya vásárlása, mely az amerikai vagy európai áruházakban felhasználható vásárlási utalványnak felel meg, ezt azonban szintúgy nem forgalmazza a Sony magyarországi leányvállalata. A PSPgo (és a PlayStation Network kártyák) ettől függetlenül várhatóan feltűnnek majd a kisebb, magánimportot végző szaküzletek polcain, így az egyik ilyen bolt már hirdeti is weboldalán a PSPgót, melyhez október elejétől lehet hozzájutni, közel 70 ezer forintos áron, ami nagyjából megfelel a Sony által hirdetett 249 eurós árszintnek.

A Magyarországról elérhetetlen PlayStation Store nem csak a potenciális PSPgo-tulajoknak okozhat fejfájást, az áruház ugyanis éppúgy hozzáférhetetlen a PlayStation 3 konzolok felhasználói számára is. A Sony ráadásul a szeptember első hetében várható, 3.0-s rendszerfrissítéssel többnyire olyan funkciókat épített a konzolgép kezelőfelületébe, melyek használatához PlayStation Store elérés szükséges.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.