Szerző: Dojcsák Dániel

2009. augusztus 13. 12:54

Megújult a YouTube designja

Múlt hónapban még csak néhány szemfüles felhasználó hívta fel a webes közösség figyelmét arra, hogy a YouTube átalakulni készül, most viszont úgy tűnik végleges a videómegosztó átalakulása. Egyesek szerint a kezelőfelület megújulásával a YouTube a \"videók Google-keresőjévé\" válik.

HIRDETÉS

A változások legszembetűnőbb része az újraszabott fejléc, ahol a korábbi menü fejléc hangsúlya helyett a kereső kapott nagyobb fókuszt. A logó balra tolódott ki, s mellé az eddiginél jóval nagyobb méretbe felkerült a keresőmező. A klasszikusabb menü helyett egy nagyon egyszerű listában ez alá került a navigáció, ahol a \"Home\", \"Videos\", \"Channels\", illetve amerikaik számára a \"Shows\" lehetőségek közül lehet kiválasztani, hogy milyen tartalmak jelenjenek meg.

Letisztult vonalak

A YouTube csapata egy blogbejegyzésben magyarázza a változtatásokat, az új elemeket, illetve azt, hogy egyes pontok miért kellett, hogy eltűnjenek. A hivatalos magyarázat szerint a felső navigációs felület egy nagytakarításon esett át, sokkal egyszerűbbé vált a dizájn, s az elsődleges fókuszba az került, amiért a legtöbben a YouTube-ot látogatják: a videók nézegetése. A bal oldal lesz ezentúl a \"felfedezés\" helye, ahol a filmek megtalálása, a keresési találatok böngészése zajlik majd. A jobb oldal pedig a \"rendszerezésé\" lesz, itt található majd minden információ az előfizetésekről, a korábban megnézett videókról, feltöltésekről.

Előtte:

\"\"

Utána:

\"\"

Néhány elem viszont búcsúzott a főoldaltól, például a levelesláda indikátorok, melyek, ha nem volt olvasatlan üzenet, akkor nem jelennek meg fent, s nem foglalják feleslegesen a helyet. A gyorslisták, későbbi megnézésre felcímkézett videók egy külön aloldalt kaptak, illetve a nyelvi, regionális beállításokat is száműzték a fejlécből a lap aljára. A fejlesztők ígéretei szerint az új megjelenés után most a testreszabhatóságot veszik célba, legközelebb valószínűleg ilyen jellegű újításokról lehet majd beszámolni.

A következő cél a teljes személyre szabhatóság

Ami már most is rendelkezésre áll, hogy az eddig is megszokott dobozokat, illetve néhány új darabot is szabadon variálhatnak a regisztrált felhasználók. A személyreszabott ajánlások, előfizetések, kedvencek, helyi videók, épp most nézett videók, barátok aktivitásai, népszerű videók, illetve a saját feltöltések statisztikái (Insight) szabadon hozzáadhatóak a főoldalhoz vagy eltávolíthatóak, illetve a sorrendjük is állítható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.