Szerző: Koi Tamás

2009. július 31. 15:45

Saját domainről is küldhető már levél a Gmaillel

A Gmail online felületéről nem csak a gmailes postafiók címéről küldhetők levelek, hanem saját domainről is -- ezt a funkciót főként kisvállalkozások használják előszeretettel, a rendszer jellegéből fakadóan mindeddig azonban alkalmas volt arra, hogy alaposan összezavarja a címzettet, címzetteket.

HIRDETÉS

A Gmail \"személyre szabott feladó\" funkciójával küldött üzenetekben a Gmail-cím helyett a saját e-mail cím szerepel feladóként, ugyanakkor az e-mail fejlécének \"Sender\" mezője továbbra is tartalmazza a Gmail-címet, hogy a rendszer megelőzhesse a levél spamként való megjelölését. A legtöbb e-mail kliens ilyenkor a levél \"from\" mezőjét jeleníti meg az üzenet tényleges feladójaként, néhány program azonban (ilyen például a Microsoft Outlook) a \"sender\" értékét tekinti feladónak, ami valójában a küldő gmailes postafiókja.

Az így kapott üzenet feladó mezőjében az érintett klienseknél a \"Feladó: sajatfelhasznalonev@gmail.com; Meghatalmazó: egyenicim@sajatdomain.hu\" szöveg jelenik meg, ez azonban a Google-hoz érkezett visszajelzések alapján összezavarhatja a címzetteket, akik így adott esetben nem tudják pontosan, kitől is kapták a levelet, illetve melyik címre válaszoljanak, válaszolhatnak.

\"\"

A Gmail ezért mostantól lehetőséget ad arra, hogy a webes felületen keresztül elküldött levél ne a Google szerverein, hanem a cég saját SMTP-kiszolgálóján keresztül érje el a címzettet. Ezt az opciót a \"Beállítások -- Fiókok -- Adatok szerkesztése\" hivatkozásra kattintva lehet elérni a Gmail felhasználói felületén belül. Az e-mail cím jóváhagyása után itt beállítható, hogy melyik SMTP-szerver küldje el az üzeneteinket -- az eléréshez jelszót, felhasználói nevet és opcionálisan portcímet kell megadni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 19:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.