Szerző: Koi Tamás

2009. július 31. 11:46

Pár napig tart csak az iPhone 3G S készlet itthon

Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese szerint jó, ha egy hétig kitart majd az a Magyarországra érkezett iPhone 3G S-készlet, melynek árusítását a mai nap folyamán kezdik meg pár kiemelt budapesti és vidéki T-Pontban.

Az új iPhone-t elsőként a budapesti MOM Park bevásárlóközpontban vásárolhatták meg a rajongók a ma reggeli nyitás után. A cég a fővárosban még két üzletben (Budafoki út, Arénea Plaza), és nyolc vidéki értékesítési ponton (Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár, Kaposvár) kezdi meg a telefon forgalmazását a mai nap során. Arról egyelőre nincs információ, hogy a teljes országos értékesítési hálózat mikor kapcsolódhat be az iPhone 3G S forgalmazásába.

\"\"

Az új iPhone modell premierjét korántsem kíséri akkora felhajtás, mint az iPhone 3G-ét a tavaly augusztusi debütálásakor: ugyanazon a helyszínen a ma reggeli nyitás előtt mindössze néhány tucat keményvonalas rajongó várakozott a bejutásra, míg tavaly a nyitóparti során száznál is több sorszámot osztottak ki a várakozóknak. Az első vásárló ma hajnalban kezdte meg a sorban állást.

\"\"

A kisebb felhajtás oka azonban nem az érdeklődés hiánya -- tudtuk meg a T-Mobile helyszínen tartózkodó sajtószóvivőjétől --, a cég idén inkább a szűkös készletek miatt nem csinált akkora nyitóbulit a telefonnak, mint tavaly. Bár a darabszámokról és típusok szerinti megosztásról nem árult el részleteket az operátor, Winkler János, a T-Mobile első embere szerint jó ha egy hétig tart a készlet. Twitteren terjedő információk szerint mindössze 800 iPhone 3G S érkezett a premierre. Lapunknak nem tudták megmondani, hogy mikor érkeznek újabb szállítmányok az országba, de előrendeléseket addig is felvesznek majd a mobilokra.

Az iPhone 3G S-t június elején jelentette be az Apple, az elődjénél gyorsabb, jobb kamerával ellátott és immár videofelvételre is alkalmas okostelefon itthon lényegesen drágábban kerül az üzletekbe, mint az elődmodell. Még a legtöbb lebeszélhető percet, elküldhető SMS-t és bennefoglalt adatforgalmat tartalmazó, közel 18 ezer forintos havidíjú Ikon 600 díjcsomagban is 19 ezer forintba kerül a 16 gigabájtos telefon két éves hűségnyilatkozat mellett, a 32 gigabájtosért már 45 ezer forintot kell fizetni. Egy éves hűség esetén a beugró már 85 ezer forint a 16 gigabájtos iPhone 3G S esetében, a 32 gigabájtosért pedig 112 ezer forintot kell az üzletben hagyni. Az iPhone 3G S Domino-csomagban is kapható, a 16 gigabájtos változat 160 ezer, a 32 gigabájtos példány 190 ezer forintba kerül.

\"\"iPhone 3G S: Most (még) megveheted

A T-Mobile egy egyedi, személyre szabott ajánlatot is nyújt azoknak a tulajdonosoknak, akik tavaly vásárolt iPhone 3G-jüket szeretnék lecserélni az újabb változatra. Az operátor hűségidőn belül is lehetőséget ad a készülékváltásra, ekkor a vállalt hűségidő, a díjcsomag, a meglévő készülék típusa (ára) és az ügyfél lojalitása (arany- vagy platinakártya) alapján elengedi a kötbér maximum 90 százalékát. Az előfizető természetesen ekkor is megtarthatja régi készülékét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról