Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Nagyon drága itthon az iPhone 3G S

Bodnár Ádám, 2009. július 27. 11:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Július 31-től forgalmazza Magyarországon az iPhone 3G S-t a T-Mobile, amely kezdetben csak néhány üzletben és korlátozott számban lesz elérhető. Az okostelefon jóval drágább elődjénél, a 16 gigabájtos modell listaára 220 ezer forint.

Bejelentette az Apple új okostelefonjának érkezési időpontját és árait a T-Mobile. A készülék jóval drágább a 3G-nél, még a legtöbb lebeszélhető percet, elküldhető SMS-t és bennefoglalt adatforgalmat tartalmazó, közel 18 ezer forintos havidíjú Ikon 600 díjcsomagban is 19 ezer forintba kerül a 16 gigabájtos telefon két éves hűségnyilatkozat mellett, a 32 gigabájtosért már 45 ezer forintot kell fizetni. Egy éves hűség esetén a beugró már 85 ezer forint a 16 gigabájtos iPhone 3G S esetében, a 32 gigabájtosért pedig 112 ezer forintot kell az üzletben hagyni.

Az Ikon 400 díjcsomag választása esetén 24 hónapos hűség mellett 63, illetve 90 ezer forintot kér a készülékért a T-Mobile, 12 hónapra vállalt elkötelezettség esetén ez 107, illetve 134 ezer forintra emelkedik. A havi 5 ezer forintos Ikon 200 csomag megrendelésekor a legdrágább az iPhone, a 3G S változat két éves hűség vállalása esetén 99 (16 GB), illetve 126 ezer (32 GB) forintba kerül, ha csak egy évre kötelezi el magát a szolgáltató mellett, akkor legkevesebb 125 ezer forintot kell magával vinnie az üzletbe.

Magyarországon tehát jóval drágább az új iPhone a réginél. Az Egyesült Államokban a készülék 16 és gigabájtos változata ugyanannyiért vásárolható meg mint amennyibe korábban az iPhone 3G 8 és 16 gigabájtos változata került, majd az iPhone 3G kisebb kapacitású, tehát 8 gigabájtos változatát le is árazta az Apple. Magyarországon ehelyett jelentős áremelkedés volt, július elejétől az iPhone 3G az áfaemelésből adódó 5 százalék helyett jóval többen drágult, a 3G S pedig még ennél is sokkal többe kerül.

Az iPhone 3G S nagyobb teljesítményű processzorral és több memóriával rendelkezik mint az elődje, emellett videofelvételre is alkalmas, 3 megapixeles, autofókuszos kamerát kapott. Emellett újdonság még a hangvezérlés és a hardveres iránytű. A telefon elsőként a MOM Parkban található üzletben lesz kapható július 31-én reggel 9-től, majd később még két budapesti üzletben (Budafoki út, Arena Pláza), illetve néhány vidéki nagyvárosban (Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár, Kaposvár).

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.