Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Flash újabb komponenseit nyitotta meg az Adobe

Bodnár Ádám, 2009. július 21. 11:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe megnyitotta a Flash platform két komponensének, a Media Frameworknek és a Text Layout Frameworknek a forráskódját, amelyek mostantól fogva bárki számára ingyen elérhetők Mozilla Public License alatt.

hirdetés

Az Open Source Media Framework olyan Flash-alapú videolejátszók készítésére szolgál, amelyek a szokásos szolgáltatásokon kívül (előre- és hátratekerés, pufferelés) pluginek segítségével látogatói analízist is végezhetnek vagy éppen a tartalomhoz kapcsolódó hirdetéseket jeleníthetnek meg. Alkalmazásprogramozási interfészek segítségével az OSMF funkcionalitása lényegében tetszőleges irányba kiterjeszthető.

A Text Layer Framework szövegek megjelenítésére használható technológia, amely a vállalat szerint a HTML-nél és a CSS-nél jóval bővebb eszköztárat vonultat fel a formázásra, beleértve például a többhasábos megjelenítést vagy éppen az arab vagy héber nyelv által használt jobbról balra írást. A TLF valójában nem más, mint Adobe Flash 10-ben és AIR 1.5-ben található szövegmegjelenítő motorra épülő ActionScript-könyvtár. A Text Layer Frameworkön alapul például az Acrobat.com webes irodai csomag prezentációkészítője és a New York Times és a Boston Globe hírolvasó szoftvere is.

Bár az Adobe Flash egyértelműen egy tulajdonosi szoftver, szabvány és formátum, a vállalat az utóbbi időben számos részét megnyitotta, beleértve a Flex fejlesztési keretrendszert, az ActionScript Virtuális gépet (AVM2), illetve számos specifikációt. Maga a Flash azonban továbbra is zárt, amely miatt az Adobe rendszeresen támadások célpontjává válik. Dave McAllister, az Adobe szabcványokért és nyílt forrású stratégiáért felelős vezetője szerint a Flashnek vannak olyan részei, amelyek nem az Adobe tulajdonában vannak, ezért sem lehet megnyitni a forrását.

Az Open Source Media Framework kódja elérhető a www.opensourcemediaframework.com oldalon, a Text Layer Framework pedig az opensource.adobe.com/wiki/display/tlf/ címen.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.