:

Szerző: Koi Tamás

2009. július 15. 15:31

Az OLED-ekhez mérhető képű LED-es LCD-ket kínál a Sharp

Az átlagosnál jóval kontrasztosabb képet és élethű színeket ígér a Sharp most bejelentett, LED-háttérvilágítású televízióival, melyek két új termékcsalád részeként kerültek be a vállalat portfóliójába.

Az Aquos LE700E és LE600E modellek egyaránt 2 000 000:1-hez dinamikus kontrasztarányt nyújtanak, ami kiemelkedően magasnak számít az LCD-kijelzők mezőnyében -- ehhez hasonló kontrasztarányt eddig jellemzően csak az új generációt képviselő, szerves fénykibocsátó diódákból álló OLED-panelekkel értek el a gyártók, az LCD panelek azonban az OLED-eknél lényegesen olcsóbban állíthatók elő.

\"\"
Sharp Aquos L700E

A két modellcsalád tagjai egyaránt 1080p felbontású, X-Gen technológiájú panellel rendelkeznek, mely egyrészt az átlagosnál több fényt enged át, másrészt speciális felületének köszönhetően a lehető legkisebb mértékben tükröződnek. A két termékcsalád közti egyik lényeges különbség, hogy az LE700E széria tagjainál 100 hertzes technológiájú paneleket alkalmaz a gyártó. Az LE700E sorozat 32, 40, 46 és 52 inches modellekből áll, az LE600E típusoknál hiányzik a legnagyobb, 52 inches változat.

A Sharp szerint az új televízióknál alkalmazott fehér LED-es technológia nem csak a jobb képminőséget, hanem az energiatakarékosabb működést is szolgálja: az LE700E szériánál például csak a legnagyobb képátlójú típus fogyasztása haladja meg a 100 wattot (105 watt), a legkisebb típus feleennyi energiával is beéri.

A japán gyártónál úgy látják, hogy a recesszió ellenére a televíziók forgalma idén 22 százalékkal növekszik, így év végére az értékesítés globális szinten elérheti a 127,9 millió darabot. A LED-háttérvilágítású televíziók már most jelentős részét teszik ki az értékesítéseknek -- állítja a Sharp Electronics Europe vezérigazgatója, Hiroshi Sasaoka. A Sharp új LED-es LCD-televíziói augusztusban kerülnek forgalomba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.