:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. július 7. 15:17

Push Gmail Apple iPhone-ra

Hamarosan a Gmailt használó iPhone-tulajdonosok is ugyanúgy értesülhetnek új levelük érkezéséről mint a Blackberry push e-mail szolgáltatásra előfizetők. Amennyiben az Apple jóváhagyja az alkalmazást, nemsokára megérkezhet az App Store-ba a GPush.

Hamarosan letölthető lesz a GPush, amely az új iPhone 3.0 szoftver \"Push Notifications\" funkcióját használja a Gmail-fiók tartalmának ellenőrzésére. Maga az alkalmazás a lehető legegyszerűbb, ami lehetséges, mindössze a Gmail felhasználónevet és jelszót kell megadni, a bejelentkezési adatokat bekérő képernyőn túl nincs is kezelőfelülete. A szoftver a beérkező levelek után néhány másodperccel figyelmezteti az iPhone-felhasználót az új e-mail érkezésére. A módszer előnye, hogy a GPush teljesen a háttérben fut, s nem szükséges hozzá életben tartani a levelezőt, így az nem rontja az akkumulátor rendelkezésre állási idejét, s nem kell a levelezőnek 5-10-15 percenként felcsatlakoznia feleslegesen a Gmail szerverére.

Az értesítést követően az üzenet megnyitása természetesen az alapértelmezett kliensben történik, a megszokott környezetben. A GPush ugyan egy harmadik félen keresztül vezeti a felkhasználói nevet és a jelszót, de a fejlesztő Tiverias állítása szerint az adatok SSL-titkosítással utaznak a Google szerveréig, elméletben ez nem jelent nagyobb rizikót, mint a Facebookon megadni a bejelentkezési adatokat, hogy a szájt a leveleink alapján keresse meg barátainkat.

A nagy kérdés, hogy az Apple jóváhagyja-e az alkalmazást. Ugyan elméletben a GPush nem sérti a szigorú fejlesztői feltételeket, de amikor levelezésről van szó, akkor az Apple meglepően sűrűn szelektál. Amennyiben mégis élesedik, akkor a program mindössze 1 dollárba kerül majd a Techcrunch szerint, ami bárki számára elhanyagolható összeg a kényelemért cserébe, amit a program ad majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.