Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Tesztelhető a Norton Antivirus és a Norton Internet Security 2010

Koi Tamás, 2009. július 03. 12:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kiadta otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak szánt internetbiztonsági programjainak új tesztverzióit a Symantec. Míg a 2009-es kiadás elsősorban a gyorsabb működésről szólt, addig a Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 a fejlesztők szerint hatékonyabban deríti fel a kártevőket, emellett minden eddiginél könnyebb kezelhetőséget ígér.

hirdetés

A 2010-es Norton termékek egy új, Quorum fantázianevű védelmi rendszert kapnak, melynek részleteiről egyelőre keveset árul el a Symantec. A Norton Internet Security 2010 és a Norton Antivirus 2010 mindenesetre a korábbi verziókban már ismert kettős felderítést alkalmazza majd, némileg továbbfejlesztve. A program része továbbra is a Norton Insight technológia, mely lényegében egy a felhasználók és a Symantec által biztonságosnak ítélt programokról vezetett, rendkívül naprakész adatbázis. A védelmi rendszer kettős: a Norton Insight mellett továbbra is rendelkezésre áll a vírusdefiníciós adatbázis (mely egyébként szinte percenként frissül) alapján elvégzett szkennelés.

A 2010-es bétaváltozatokban a Norton Insight működését igyekezett a felhasználók által jobban nyomon követhetővé tenni a Symantec, a biztonságosnak minősített programokról így elsősorban több információt kap a felhasználó. Az új verziókban láthatóan a jobb tájékoztatás volt az egyik elsődleges cél, így egy esetleges beazonosított fertőzés során a felhasználó több információhoz juthat hozzá, mint korábban, köszönhetően az Autopsy kódnevű technológiának.

A Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 emellett -- mondhatni már megszokott módon -- új felhasználói interfésszel érkezik, mely a Symantec szerint átláthatóbb és egyszerűbb kezelést nyújt mint a korábbi verziók. A Norton Internet Security 2010 bétájába új szülői felügyeleti modul és spamfilter is került, előbbi az online elérhető OnlineFamily.Norton termékre, utóbbi utóbbi a BrightMail technológiájára épül.

Az új Symantec internetbiztonsági programok próbaváltozatai letölthetők a szoftvercég bétatesztelőknek létrehozott weboldaláról. A Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel kompatibilis alkalmazások végleges verziói várhatóan az eddigi gyakorlatnak megfelelően ősszel jelenhetnek meg.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.