Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Németországba jönne a Kindle, de nem tud

Dojcsák Dániel, 2009. július 01. 16:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az amerikai sikerek után Európában is letette névjegyét az Amazon könyvolvasója, a Kindle. Amennyiben a híresztelések igazak és az érdeklődés valóban akkora az elektronikus olvasó iránt, ahogy azt az Amazon kommunikálja, akkor kétségtelen, hogy a következő lépés a nemzetközi terjeszkedés. Az első állomás az öreg kontinens legnagyobb könyvpiaca, Németország lesz.

hirdetés

Kekeckedik a Vodafone és a T-Mobile

A Wirtschaftwoche német üzleti hetilap értesülései szerint jó ideje tárgyalások folynak a Kindle bevezetésről. A folyamat most viszont elakadt, mert az Amazonnak nem sikerült megállapodnia az ország két legnagyobb vezetéknélküli szolgáltatójával, a T-Mobile-lal és a Vodafone-nal. A Kindle esetében márpedig mindennél fontosabb ennek megléte, ugyanis az olvasóra a tartalmak online kapcsolaton keresztül érkeznek.

Az Egyesült Államokban a letöltések szolgáltatója a Sprint, előfizetési díj viszont nincs, mert az be van építve a készülékek, illetve könyvek árába. Az európai változatról nincsenek pontos részletek, de feltehetőleg itt is hasonló módon szeretné az Amazon bonyolítani az adatátvitelt, az elakadás oka pedig természetesen az, hogy a Vodafone és a T-Mobile jóval nagyobb összeget kérne a szolgáltatás üzemeltetéséért, mint amennyit az Amazon fizetni szeretne.

Nem biztos, hogy csak a mohóság áll a háttérben

A T-Mobile tárgyalási pozícióit tovább erősíti, hogy anyacége, a Deutsche Telekom szintén dolgozik egy elektronikus olvasón, igaz az kifejezetten a sajtótermékekre fókuszálna. Amennyiben a DT komolyan gondolja ennek rövid időn belüli bevezetését, akkor a pénzsóvárságon túl ez is oka lehet az Amazon elgáncsolásának. Eközben a Sony három hónappal ezelőtt piacra dobta saját könyvolvasóját Németországban, igaz ahhoz nem tartozik vezeték nélküli kapcsolat, a könyveket csak PC-n keresztül lehet áttölteni, ami az Amazonnak eddig nem fért bele az elképzeléseibe.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.