Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 29. 09:45

Az igazságügyi minisztérium a szokásosnál tovább vizsgálja az Oracle-Sun ügyletet

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma a szokásos 30 napnál tovább vizsgálja az Oracle és a Sun összeolvadását. Az indoklás szerint erre a Java licencelésével kapcsolatos kérdések tisztázása miatt kerül sor, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy a minisztérium megvétózná az ügyletet.

Pénteken éjfélkor járt le az Oracle és a Sun küszöbön álló összeolvadásának vizsgálatára szabott idő, azonban az igazságügyi minisztérium ahelyett hogy rábólintott volna az ügyletre, további dokumentumokat kért be -- áll az Oracle közleményében. Az ilyesfaja kiterjesztett vizsgálat ritka, de nem szokatlan, az Oracle és a Siebel összeolvadását is a szokásos 30 napon túl vizslatta a minisztérium, majd áldását adta rá.

\"Nagyon jó párbeszédet folytattunk az igazságügyi minisztériummal és majdnem minden kérdést rendezni tudtunk határidő előtt. Egyetlen apróság van hátra a Java licencelésével kapcsolatban, de ez semmiképp nem állhat az ügylet útjába. Úgy gondoljuk, a vizsgálat hamarosan lezárul nem nem fogja hátráltatni az ügylet nyárra tervezett lezárását\" -- mondta az Oracle jogi képviseletét ellátó Latham & Watkins ügyvédi iroda részéről Daniel Wall.

Christine Varney, az igazságügyi minisztérium antitröszt-ügyekért felelős újonnan kinevezett helyettes főügyésze kifejezett céljának tartja az összeolvadások szigorú vizsgálatát a technológiai piacon, ugyanis szerinte az informatikai iparban az innováció legerősebb hajtóereje a cégek közötti versengés.

Az Oracle április 20-án jelentette be, hogy 7,4 milliárd dollárért felvásárolja a Sun Microsystemset. A két cég vezetői már megegyeztek, a Sun részvényesei a július 16-ára tervezett közgyűlésen mondhatják ki a végső igent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról