Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 29. 09:45

Az igazságügyi minisztérium a szokásosnál tovább vizsgálja az Oracle-Sun ügyletet

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma a szokásos 30 napnál tovább vizsgálja az Oracle és a Sun összeolvadását. Az indoklás szerint erre a Java licencelésével kapcsolatos kérdések tisztázása miatt kerül sor, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy a minisztérium megvétózná az ügyletet.

HIRDETÉS

Pénteken éjfélkor járt le az Oracle és a Sun küszöbön álló összeolvadásának vizsgálatára szabott idő, azonban az igazságügyi minisztérium ahelyett hogy rábólintott volna az ügyletre, további dokumentumokat kért be -- áll az Oracle közleményében. Az ilyesfaja kiterjesztett vizsgálat ritka, de nem szokatlan, az Oracle és a Siebel összeolvadását is a szokásos 30 napon túl vizslatta a minisztérium, majd áldását adta rá.

\"Nagyon jó párbeszédet folytattunk az igazságügyi minisztériummal és majdnem minden kérdést rendezni tudtunk határidő előtt. Egyetlen apróság van hátra a Java licencelésével kapcsolatban, de ez semmiképp nem állhat az ügylet útjába. Úgy gondoljuk, a vizsgálat hamarosan lezárul nem nem fogja hátráltatni az ügylet nyárra tervezett lezárását\" -- mondta az Oracle jogi képviseletét ellátó Latham & Watkins ügyvédi iroda részéről Daniel Wall.

Christine Varney, az igazságügyi minisztérium antitröszt-ügyekért felelős újonnan kinevezett helyettes főügyésze kifejezett céljának tartja az összeolvadások szigorú vizsgálatát a technológiai piacon, ugyanis szerinte az informatikai iparban az innováció legerősebb hajtóereje a cégek közötti versengés.

Az Oracle április 20-án jelentette be, hogy 7,4 milliárd dollárért felvásárolja a Sun Microsystemset. A két cég vezetői már megegyeztek, a Sun részvényesei a július 16-ára tervezett közgyűlésen mondhatják ki a végső igent.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.