Szerző: Koi Tamás

2009. június 23. 17:23

Októberben jelenhet meg az Adobe Flash Player okostelefonos verziója

Betartja ígéretét az Adobe, még idén megjelenik az Adobe Flash Player kipróbálható előzetese. Az okostelefonok böngészőablakaiban így végre azok a Flash-alapú oldalak is megjeleníthetők majd, melyeket eddig nem, vagy csak trükközéssel lehetett böngészni a kézi készülékekkel.

HIRDETÉS

Az Adobe először az barcelonai Mobile World Congress alkalmával hozott nyilvánosságra részleteket arról, hogy a cégnél dolgoznak a PC-s Flash Player 10 mobiltelefonokra átültetett változatán. Shantanu Narayen, a cég elnök-vezérigazgatója az Adobe negyedéves pénzügyi eredményeinek megjelenésekor tartott telefonos konferencián megerősítette, hogy a fejlesztés jól halad, a program béta verziója pedig októberre, az Adobe MAX konferencia idejére készül el.

Egyelőre azonban nem minden platformhoz tartozó készüléken fut majd a böngészőkiegészítő: az Adobe ígérete szerint kezdetben Windows Mobile, Symbian, Palm WebOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal működik majd együtt. Az Adobe már februárban világossá tette, hogy bár a két cég szorosan együttműködik, törekvése ellenére egyelőre kérdéses, hogy az iPhone-okhoz mikor készül el a Flash Player.

A Flash Player okostelefonos verziójának megjelenése előtt is megoldott volt bizonyos platformokon a Flash tartalmak megjelenítése. Így például a symbianes telefonokhoz régóta elérhető a Flash Player 8-ra épülő Flash Lite, az új verzió azonban jobb grafikus- és audioteljesítményt nyújt majd, ráadásul immár más platformokkal is együttműködik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.