Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Októberben jelenhet meg az Adobe Flash Player okostelefonos verziója

Koi Tamás, 2009. június 23. 17:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Betartja ígéretét az Adobe, még idén megjelenik az Adobe Flash Player kipróbálható előzetese. Az okostelefonok böngészőablakaiban így végre azok a Flash-alapú oldalak is megjeleníthetők majd, melyeket eddig nem, vagy csak trükközéssel lehetett böngészni a kézi készülékekkel.

hirdetés

Az Adobe először az barcelonai Mobile World Congress alkalmával hozott nyilvánosságra részleteket arról, hogy a cégnél dolgoznak a PC-s Flash Player 10 mobiltelefonokra átültetett változatán. Shantanu Narayen, a cég elnök-vezérigazgatója az Adobe negyedéves pénzügyi eredményeinek megjelenésekor tartott telefonos konferencián megerősítette, hogy a fejlesztés jól halad, a program béta verziója pedig októberre, az Adobe MAX konferencia idejére készül el.

Egyelőre azonban nem minden platformhoz tartozó készüléken fut majd a böngészőkiegészítő: az Adobe ígérete szerint kezdetben Windows Mobile, Symbian, Palm WebOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal működik majd együtt. Az Adobe már februárban világossá tette, hogy bár a két cég szorosan együttműködik, törekvése ellenére egyelőre kérdéses, hogy az iPhone-okhoz mikor készül el a Flash Player.

A Flash Player okostelefonos verziójának megjelenése előtt is megoldott volt bizonyos platformokon a Flash tartalmak megjelenítése. Így például a symbianes telefonokhoz régóta elérhető a Flash Player 8-ra épülő Flash Lite, az új verzió azonban jobb grafikus- és audioteljesítményt nyújt majd, ráadásul immár más platformokkal is együttműködik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!