Szerző: Bányai György

2009. június 24. 09:27

A Kingston bemutatta a legelső 128 gigabájtos USB-kulcsot

A Kingston azt első gyártó, mely 128 gigabájt kapacitású USB-memóriát mutat be. Az új termékek természetesen nem a legegyszerűbb köntösben mutatkoztak be, csatlakozójuk a divatos burkolatba rejthető. A sorozat három tagból áll, a kisebbek 64, illetve 32 gigabájtnyi adatot tárolhatnak.

A Kingston bejelentette a világ eddigi legnagyobb kapacitású USB-tárolóját, a 128 gigabájtos Traveler DT200-at, mely egy új sorozat legnagyobb tagja. A rekordert egy 64 gigabájtos és egy 32 gigabájtos kisebb változat is követi. A tároló burkolatából kitolható az USB-csatlakozó, mely használaton kívül a házban biztonságban maradhat.

A DT200-as sorozat 0-60 celsius fokos tartományban használható, de az adatok megőrzését -20 és 85 celsius fokos hőmérsékletek mellett is garantálja a gyártó. Az USB-kulcs külön telepítést természetesen nem igényel, a Windows XP, illetve Vista változatok külön meghajtószoftver használata nélkül is felismerik. A DT200-sorozat minden tagja támogatja a Windows ReadyBoost technológiáját is. A Kingston a trió tagjaira 5 év garanciát vállal.

\"\"

A DT200-as sorozat biztonsági szoftverrel érkezik, a felmásolt adatokat jelszóval is levédhetjük, ez szükséges is, ekkora tárterület esetén az üzleti adatok jelentős mennyisége juthat avatatlan kezekbe, ha azokat nem kellő biztonsággal kezeljük. Andrew Ewing, a Kingston USB-termékkategória üzleti menedzsere büszkén beszélt az új tárolóról, kiemelte, hogy zenék, videók, fotók komplett könyvtárai is elférnek rajta, a jelszavas védelem lehetősége miatt pedig az üzleti életben is helytállhatnak. A 32 gigabájtos változat 25 ezer forintért, a 64 gigabájtos 43 ezer forintért, a 128 gigabájtos csúcsmodell pedig 129 ezer forintért lesz kapható Magyarországon.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról