:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 22. 10:52

Megismeri a felhasználó ízlését a T-Mobile USA okostelefonja

Az amerikai T-mobile új androidos okostelefont dobott piacra, a MyTouch 3G (HTC Magic) egy tisztán érintőkijelzős készülék, hiányzik róla a T-Mobile G1 kihúzható billentyűzete. A telefonra előre telepítve érkezik a Sherpa nevű szoftver, amely idővel megismeri a felhasználó ízlését, szokásait és ennek alapján segíti a kereséseket.

A MyTouch 3G-re telepített Sherpa a telefonba épített GPS által szolgáltatott adatok és egyéb információk alapján igyekszik feltérképezni a felhasználó szokásait és ízlését, például hogy milyen éttermekbe jár vagy hogy hol vásárol, és ezek alapján segít megtalálni a közelben található üzleteket, amelyekhez vásárlói véleményeket is tud rendelni, megmutathatja az aktuális leértékeléseket, vagy étterem esetén például az étlapot. MInél többet használja valaki a Sherpát, a program annál jobban megismeri szokásait.

Maga a készülék, a MyTouch 3G egy 3,2 hüvelykes, 320x480 pixeles érintőkijelzős okostelefon Google Android operációs rendszerrel, videorögzítésre is képes 3,2 megapixeles kamerával, 7,2 megabites HSDPA-támogatással, Wi-Fivel, Bluetooth-szal és GPS-szel. A telefon 512 megabájt ROM-ot és 288 megabájt RAM-ot tartalmaz, de a memória SD-kártyákkal bővíthető. A MyTouch 3G kezelőfelületén apró trackballal navigálhatunk, hasonlóan a BlackBerrykhez.

\"\"

A MyTouch 3G háromféle színben kerül forgalomba és a T-Mobile szerint nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a készülék személyre szabható legyen, ehhez számtalan asztaltéma, ikon, widget és egyéb szoftver áll rendelkezésre, amelyeket az Android Market kínálatából továbbiakkal lehet kiegészíteni. Az okostelefon két éves szerződéskötéssel 200 dollárba kerül majd és július elejétől rendelhető.

Az első androidos okostelefon, a T-Mobile G1 tavaly ősszel debütált az Egyesült Államokban és összesen 1 millió darabot adtak el belőle. A szolgáltató szerint a G1-et elsősorban a technikai újdonságok iránt fogékony közönségnek szánták, a MyTouch 3G ezzel szemben már az átlagemberek okostelefonja és eséllyel szállgat harcba az iPhone, a Palm Pre, illetve a BlackBerryk ellen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.