Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 19. 16:06

Érkezőben a ThinkPad T400 vékony és könnyű változata

Hamarosan új noteszgéppel bővíti kínálatát a Lenovo, a neten már számos helyen fellelhetők a T400s képei és specifikációi, így a hivatalos bejelentés sem lehet messze.

A T400s a ThinkPad igáslovának, a T400-nak a könnyű és vékony változata, a vastagság 28,4 milliméterről 21 milliméterre csökkent, és a gép tömege a hatcellás akkumulátorral együtt 1,8 kilogramm körül alakul mindössze. A strapabíróságot az alábbi videóval igyekszik szemléltetni a Lenovo:

A T400s a ma elérhető összes olyan szolgáltatást tartalmazza, amely egy notesztől elvárható. A gép 1440x900 pixeles kijelzője LED-es háttérvilágítást kapott. Az Intel \"Montevina Plus\" platformra épülő notesz szíve egy 2,4 GHz-es Core 2 Duo SP9400 (Penryn) processzor, a fogyasztás alacsonyan tartása érdekében a T400s chipkészletbe integrált GMA 4500MHD grafikus processzort tartalmazza, és sajnos ez minden modellre igaz, diszkrét grafikával ez a sorozat nem lesz rendelhető. A memória alapkiépítésben 2 gigabájt, de a drágább változatokban 4 gigabájt is lehet.

Akiket a méregdrága SSD tartott távol az X300 vagy az X301 megvásárlásától, azok számára örömhír lehet, hogy a T400s olcsóbb modelljeit merevlemezzel is meg lehet majd vásárolni, a hírek szerint 250 gigabájtos, 1,8 hüvelykes diszk vagy 128 gigabájtos SSD közül választhatnak a vevők. A gépben multiformátumú DVD-újraíró is helyet kapott, de az ujjelnyomat-olvasó, a Bluetooth-adóvevő, a 802.11n szabványtervezettel kompatibilis Intel 5300 AGN Wi-Fi vezérlő és a webkamera is szerepel az alapfelszereltséget tartalmazó listán -- a 3G-modem azonban feláras.

A csatlakoztathatóság terén mindenképp említésre méltó a DisplayPort, az eSATA, valamint a multiformátumú kártyaolvasó, illetve az is, hogy a T400-hoz hasonlóan de az X300-as sorozattal ellentétben a T400s dokkolható is lesz. A gépet Windows Vista Business operációs rendszerrel szállítja a Lenovo, de ez természetesen downgrade-elhető Windows XP-re.

A ThinkPad T400s megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert, A HWSW értesülései szerint a T400s megjelenésével a Lenovo egyben véget is vet az X300-as sorozatnak, mivel azonos közönséget céloznak meg, de az X300 és X301 a kisebb mérete okán számos olyan speciális megoldást tartalmaznak, amelyek rendkívül megdrágítják a gyártást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról