Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Rackszerverekkel is jelentkezik a Cisco

Bizó Dániel, 2009. június 10. 17:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Még meg sem jelentek a piacon a Cisco blade formátumú szerverei, a vállalat bejelentette rackelhető szervereit. Mielőtt felkapnánk a telefont, hogy kedvenc kereskedőnknél előrendelést adjunk le, inkább gondoljuk át a beszerzést, a gépek ugyanis csak a negyedik negyedévtől férhetők hozzá.

hirdetés

A Cisco rackszerver-portfóliója kezdetben három modellből áll, melyek jelölése követi a blade-eknél bevezetetteket, ami segíti a tájékozódást. A C250 M1, hasonlóan a B250 M1-hez, itt is a vonal csúcsát jelenti, 2U magas és két Xeon 5500 sorozatú processzort tud fogadni, valamint rendelkezik a Cisco saját fejlesztésű Extended Memory megoldásával, mellyel extrém, legalább 384 gigabájtos memóriakapacitás építhető ki, de a kisebb memóriaigényű alkalmazások is jóval olcsóbban szolgálhatóak ki -- a Cisco Extended Memory részleteit egy előző cikkünkben tárgyaltuk.

Köztes termékként a vállalat bevezette a C210 M1 modellt, melynek erőssége nem a nagy memóriasűrűség, hanem a 16 darab 2,5 hüvelykes SAS-meghajtó fogadásának képessége, amivel elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik nem akarják vagy tudják SAN-ra csatlakoztatni kiszolgálójukat. A magas fizikai sűrűséget itt is a 200-as modell, a C200 M1 biztosítja, mely 1U magas, nagyobb testvéreihez hasonlóan szintén kétfoglalatos, ellenben korlátozottabb memória-, HDD- és I/O-bővíthetőséggel. A szerverek célpontja részben itt is a virtualizációval támogatott konszolidáció, a hálózati adapterek egyenként 128 virtuálisat képesek felállítani.

Mivel a szerverek a Unified Computing System (UCS) kínálat részei, ezért természetesen képesek a Cisco egységes kommunikációs rétegébe, egy veszteségmentes 10 Gigabit Ethernet hálózatba becsatlakozni. A gépek a Cisco DCNI (Data Center Network Infrastructure) partnerhálózatán keresztül lesznek elérhetőek. A lépéssel a Cisco szélesíti a megcélozható piac nagyságát, a rackszerverekkel kisebb telepítéseket és azokat is elérheti a vállalat, akik nem kívánják a cég blade keretébe zárni magukat.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!