Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 10. 15:45

Outlookból is elérhető már a Google Apps

A Google Apps Sync for Microsoft Outlook szolgáltatását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Google Appsban tárolt e-mailjeiket, névjegyeket és naptárbejegyzéseket a Microsoft népszerű asztali szoftveréből is elérjék.

Híd két világ között

A Google Apps Sync for Microsoft Outlook lényegében megkönnyítheti az áttérést Google Apps használatára, ugyanis segítségével a vállalatok úgy vezethetik be a Google hosztolt alkalmazáscsomagját, hogy abból az Outlookhoz ragaszkodó felhasználók nem vesznek észre semmit. A szoftver megteremti az átjárást a Google-világ és az Outlook között, a felhasználók láthatják egymás állapotát (szabad/elfoglalt) és egyszerűen szervezhetnek találkozókat, attól függetlenül, hogy a Google Calendart vagy az Outlookba épített naptárat használják. 

Természetesen a szinkronizáció oda-vissza működik, így például az utazó alkalmazottak a vállalati PC-jükön használhatják az Outlookot, útközben pedig a Google Appsen keresztül egy böngésző segítségével bárhonnan elérhetik postafiókjukat, naptárjukat vagy a névjegyzéküket. A csomag része egy migrációs eszköz is, amivel Exchange-postafiókokat, illetve Outlookban tárolt leveleket lehet Google Appsbe migrálni.

Dave Girouard, a Google vállalati szolgáltatásokért felelős vezetője szerint az Apps folyamatosan növeli felhasználói táborát, világszerte már 1,75 millió ügyfele van, amelyek közül több tucat szervezet ezernél is több felhasználóval rendelkezik. A Google Appsnek összesen 15 millió felhasználója van, akik 4 ezer terabájtnál is több e-mailt tárolnak a cég szerverein. Piaci becslések szerint Exchange-postafiókok világszerte mintegy 500-600 millió felhasználót szolgálnak ki.

A Google-felhasználók boldogok

Girouard szerint a Google Apps előnye a versenytársakkal, akár az Exchange-dzsel szemben a rapid innováció, az alacsonyabb költség és a \"boldogabb felhasználók\". Míg a Google szinte havonta vezet be új szolgáltatásokat és képességeket a hosztolt alkalmazáscsomagjában (legutóbb például az Office Open XML dokumentumok támogatását), addig a Microsoft-termékei esetében két-három évente érkezik csak új generáció. Girouard elmondta, 2008-ban 68 újdonság jelent meg a Google Appsban, idén pedig már 49. \"A Google Apps hétről hére jobb lesz.\"

Az árelőny bizonyítására pedig a Forrester számait idézte, amelyek szerint az Apps harmadannyiba kerül mint a hoszolt Exchange.\"Azok az emberek, akik régi rendszerekről Google-re váltottak, elégedettek\" -- mondta Girouard. A Google Apps Sync for Microsoft Outlook a Microsoft szoftvereit kedvelőket is ugyanilyen boldoggá teheti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról