Szerző: Dojcsák Dániel

2009. június 4. 14:51

Nem csak okostelefonokra tölthetők le szoftverek a Sony Ericsson alkalmazás-piacteréről

Sokadik szereplőként a sorban a Sony Ericsson is bejelentette mobilteefonos alkalmazás-piacterét, ami július 1-től fogadja a programokat a fejlesztőktől, augusztustól pedig a vásárlók számára is nyitva áll. A szoftveráruház a PlayNow Arena részeként lesz elérhető.

A Sony Ericsson San Franciscóban, a JavaOne szoftverfejlesztői konferencián jelentette be hivatalosan, hogy célegyenesbe érkezett az alkalmazás-piactere, amely a PlayNow Arena zene- és filmáruház bővítéseként indul majd el. Az augusztusban startoló szolgáltatás révén a Sony Ericsson készülékeihez egy központi, rendezett katalógusból lehet majd alkalmazásokat vagy játékokat letölteni, hasonlóan az Apple, a Nokia, a Google vagy éppen a RIM megoldásához.

Mára szinte kötelezővé vált minden nagy mobilkommunikációs szereplő számára, hogy közvetlen elérést nyújtson az alkalmazásokhoz, attól függetlenül, hogy készülékgyártó, operációsrendszer- fejlesztő vagy szolgáltató. Saját szoftverplatform híján a Sony Ericsson a Javára és a Symbian OS-re alapoz, de a cég közleménye szerint év végéig további platformok felé is nyitnának. A fejlesztők július 1-étől kezdve adhatják be programjaikat vizsgálatra, s amennyiben átmennek a tesztelés és jóváhagyás folyamatán, akkor egy hónapon belül élesben is megjelenhetnek.

Kezdetben a szolgáltatás 13 országban lesz elérhető, ugyanott, ahol a Sony Ericsson PlayNow Arena jelenleg is aktív, tehát Olaszországot és Franciaországot leszámítva szinte az összes nyugat- és észak-európai országban. A tervek itt is év végéig befejezett bővítésekről szólnak, így újabb országok is megjelenhetnek a listában.Az alkalmazások értékesítését és a számlázást teljes egészében a Sony Ericsson bonyolítja majd, a bevételek 70 százalékát, adja tovább a fejlesztőknek.

A többi alkalmazás-piactérhez képest jelentős különbség, hogy a Java platformnak köszönhetően a Sony Ericsson esetében nem az okostelefon-tulajok kiváltsága lesz az alkalmazások telepítése, hanem az egészen egyszerű készülékekkel rendelkező felhasználók is fejleszthetik majd telefonjaik képességeit.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.