Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Androidos netbook készül az Acernél

Koi Tamás, 2009. június 03. 15:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megnyerte magának a netbookpiac első számú gyártóját a Google, sikerült elérnie, hogy a tajvani Acer is készítsen olyan hordozható számítógépet, melyen a keresőcég Linux-alapokon nyugvó operációs rendszere, az Android fut.

hirdetés

A netbookpiacon kiéleződő konkurenciaharc közepette a legtöbb gyártó egyedi megoldásokkal próbálja diverzifikálni termékeit, erre adhat lehetőséget a Google-féle operációs rendszer használata, melynek lehetősége korábban más cégeknél, így a világelső PC-gyártónak számító HP-nél és a második pozícióban álló Dellnél is felmerült.

Bár a fenti két cég egyelőre csak fontolgatja az android-alapú termékvonal bevezetését, az Acer IT-üzletágának első embere, Jim Wong világossá tette, hogy cége biztosan piacra dob legalább egy olyan netbook-típust, melyen Android fut Windows helyett. A cégvezető a Computex alkalmával nyilatkozott az új termékről, melynek részletes paramétereit egyelőre nem árulták el, a fejlesztés ugyanakkor a végső fázisban lehet, hiszen a tervek szerint a termék még a karácsonyi szezon előtt, a harmadik negyedévben a boltokba kerül majd.

Bár az érdeklődés a gyártók részéről nagy, egyelőre senki nem tudja biztosan, hogy miként válhat be az Android netbookplatformként. A jelenleg még meglehetősen szerény támogatottságú, minimális piaci részesedéssel bíró operációs rendszer ugyan ingyenes, akárcsak a legtöbb hozzá készült alkalmazás, a platform alapvetően ugyanazzal a hátránnyal küzd, mint a Linux -- a megszokott windowsos alkalmazások nem futnak rajta.

Az Acer Jim Wong nyilatkozatával gyakorlatilag egy időben, hétfőn jelentette be, hogy a tajvani gyártók közül harmadikként (a céget az Asustek és a HTC előzte meg) június elsejével csatlakozott az Android operációs rendszer mögött álló gyártói-fejlesztői érdekcsoporthoz, az Open Handset Alliance-hez. A cég az idei Mobile World Congress alkalmával jelentette be új, okostelefon-terméksorozatát, majd nem sokkal ezután azonnal felvetette a lehetőségét, hogy a többi nagy piaci szereplőhöz hasonlóan lesz majd az Acer kínálatában is Android-alapú okostelefon.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.