Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 3. 09:37

Októberben érkezik a Windows 7

A Microsoft tegnap végre hivatalosan is bejelentette az operációs rendszer piaci premierjének dátumát, ami 2009. október 22-én lesz, ekkortól kaphatók a boltokban Windows 7-tel telepített számítógépek és a dobozos szoftvert is ekkortól lehet megvásárolni.

Hogy az új Windows fejlesztése milyen ütemben halad, azt jól mutatja, hogy a tervek szerint a kereskedelmi forgalomban megjelenő, végleges változat kódját július második felében zárja le a Microsoft. Ezt követően megkezdődik az operációs rendszer gyártása és terjesztése, hogy az október 22-i premierre megjelenhessen a boltokban, illetve az üzletekbe kerülő PC-ken. A hivatalos bemutatkozás napján már a magyar változat is elérhető lesz a hazai üzletekben -- tudta meg a HWSW Szelthafner Zoltántól, a Microsoft Magyarország üzletágvezetőjétől.

A Windows 7 blogból az is kiderül, a Microsoft hamarosan egy upgrade programot indít annak érdekében, hogy a Windows 7 érkezése ne fogja vissza a PC-eladásokat. Ennek részletei egyelőre nem nyilvánosak, csupán annyit lehet tudni, hogy \"megfelelő\" PC vásárlása esetén a géppel érkező Vistát majd Windows 7-re frissítheti a tulajdonos. A Windows 7 Upgrade Option programról a későbbiekben tesz közzé részleteket a Microsoft.

A Windows 7 a Vistához hasonlóan számos változatban elkészül, azonban a Microsoft szerint a Home Premium, a Professional és az Ultimate változat lefedi szinte az összes ügyféligényt, így a cég ezek népszerűsítésére koncentrál majd. Ezek mellett elérhető lesz a Home Basic változat (a fejlődő piacokra), a nagyvállalatoknak szánt, csak mennyiségi licencben kapható Enterprise, illetve a netbookokra szánt Starter. Az egyes változatok árát a Microsoft még nem közölte, de a HWSW értesülése szerint a Vistánál alacsonyabb árakra lehet számítani.

A Windows 7-tel együtt természetesen a szerverváltozat, a Windows Server 2008 R2 is elkészül, ennek kódját szintén július végén zárja le a Microsoft, a kereskedelmi bevezetés pedig október 22-én kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról