Szerző: Koi Tamás

2009. május 26. 16:20:00

Megszabadulnak láncaikól a Vodafone Zenetár felhasználói

A múlt héttől nem csak a letöltésre használt mobiltelefonon, hanem minden, zenelejátszásra alkalmas számítógépen, és más eszközökön is lejátszhatók, vagy akár CD-re is írhatók a Vodafone Zenetárából (korábban Unlimited Music Store) letöltött dalok, a szolgáltató ugyanis a teljes zenerepertoárját elérhetővé tette DRM-mentes változatban.

A Vodafone visszavonásig érvényes promóciója május 18-tól él, ettől a naptól a Vodafone Zenetár teljes, jelenleg több százezer dalból álló választéka elérhető DRM-mentes változatban. A zeneáruházból egy ilyen dalt bruttó 48 forintért tölthetnek le a Vodafone Zenetár szolgáltatásra előfizető ügyfelek -- ezért az opcióért továbbra is 900 forintot kell fizetni két hétre. A Vodafone azok számára is elérhetővé tette a korlátlan zenéket, akik nem fizettek elő a Vodafone Zenetárra, nekik 450 forintba kerül egy dal letöltése. A brit operátor hazai leányvállalata a másolásvédett zenékhez hasonlóan a korlátlan számokat is WMA formátumban kínálja, a dalokat a szolgáltató weboldalának tanúsága szerint 160 kilobit/másodperces bitsűrűséggel tömörítik.

A Vodafone főhadiszállásán márciusban született döntés arról, hogy a szolgáltató zeneáruházainak választékában fokozatosan leépítik a másolásvédett tartalmakat. A vállalat a nyártól a tervek szerint öt országban (Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Új-Zélandon) kínál DRM-mentes, MP3 formátumú zeneszámokat előfizetőinek, ráadásul akik már korábban letöltötték az adott szám másolásvédett változatát, azok ingyenesen hozzájuthatnak a korlátlan verzióhoz.

Az akkori tervek szerint a Vodafone az előfizetéses rendszerben üzemelő zeneletöltő szolgáltatásainál (mint például a magyarországi Vodafone Zenetár) továbbra is ragaszkodott volna a DRM-hez, a cég ugyanis egyfajta kölcsönzőként tekint ezekre a rendszerekre, és csak így tud arról gondoskodni, hogy az ügyfél az előfizetői szerződés felbontása után ne férjen hozzá jogosulatlanul a korábban letöltött zenékhez.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 00:08

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.