Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az arcról olvasná le hangulatunkat a Sony Ericsson

Dojcsák Dániel, 2009. május 25. 16:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már ma is lehetséges hangulathoz zenét keresni, akár a Last.fm címkéinek segítségével vagy éppen a Musicovery.com vizuális interaktív felületének "hangulat beállításaival", de hamarosan nem is kell bevallani magunknak, hogy milyen kedvünk van, hanem a mobiltelefon olvassa majd le arcunkról, hogy milyen zenére vágyunk.

hirdetés

A Sony Ericsson egy érdekes szabadalmi kérelmet adott be az Egyesült Államok Szabadalmi- és Védjegyhivatalának. A leírás egy olyan eszközt jellemez, ami MP3 fájlokból állít össze egyedi lejátszási listákat a felhasználó arckifejezése alapján.A pókerarcúaknál bizonyára nem működne, de a legtöbb ember számára érdekes megoldás lehet, hogy a mobiltelefon kamerája egy fotót készít tulajdonosa arcáról, elemzi az arcvonásokat és a mimikát és a kapott eredményeknek megfelelően állít össze egy egyedi lejátszási listát a készüléken tárolt zenékből.

A Sony Ericsson szóvivője nem tagadta az információt, de felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy a cég minden évben számos szabadalmat jegyeztet be a kutatások és fejlesztések függvényében, de ezek közül sok soha nem kerül megvalósításra. A jövőbeni tervekről pedig mint a legtöbb cég, a Sony Ericsson sem nyilatkozik érdemben, így könnyen lehet, hogy ebből a fejlesztésből sem lesz kereskedelmi termék, vagy legalábbis ilyen formában nem valósítják meg.

Ami miatt mégis figyelemfelkeltő a szabadalom, hogy a Sony Ericsson kimondottan koncentrál a mobiltefonos zenehallgatásra, s korábban is számos érdekes megoldással rukkolt elő ezen a területen, például a nagyon is jól működő TrackID zenefelismerő rendszerrel. A hangulatdetektor megoldás pedig akár egy következő lépcsője is lehetne a W980-ban bemutatott "SensMe" technológiának, ami szintén hangulatfüggő zenei válogatást készít, csak itt még manuálisan kell beállítani .

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.