Szerző: Koi Tamás

2009. május 20. 11:57

Átfogó otthoni rendszermentő alkalmazást mutatott be a Nero

Nero BackItUp & Burn néven új alkalmazás jelent meg az ismert CD/DVD-író program fejlesztőjének portfóliójában. A program a fejlesztők szándékai szerint egységes felületen nyújt könnyen kezelhető rendszermentési lehetőséget, elsősorban otthoni felhasználóknak.

A BackItUp & Burn több olyan funkciót integrál egybe, melyet korábban külön csak külön elérhető Nero alkalmazásokkal (Nero BackItUp és Nero Express) lehetett használni. Az egyszerűen kezelhető, kompakt program elsősorban hasonló célra használható közvetlen elődjét, a BackItUp csomagot váltja ki, illetve annak funkcióit egészíti ki több újdonsággal.

Az új szoftverrel merevlemezre, CD-re, DVD-re, Blu-ray lemezre, FTP-tárhelyre, memóriakártyára valamint akár online tárhelyre is készíthető mentés, melyet teljesen automatizáltan, időzítve is elvégez a rendszer. A BackItUp & Burn újdonságai közé tartozik a fájlok és mappák szinkronizálásának lehetősége, a program emellett a fejlesztők szerint adott esetben sérült adathordozókról is sikerrel képes visszaállítani állományokat.

A BackItUp & Burn a CD/DVD-író modulnak köszönhetően optikai lemezek másolására és írására is használható a Nero Expressnél már megismert egyszerűen használható, átlátható kezelőfelületen keresztül. Az optikai lemezek írását különböző területekre bontva (audio CD, adat CD/DVD, DVD-Video stb.) varázsló segíti, a program lényegében egy az egyben a Nero Express alkalmazás funkcióit kínálja.

A program 15 napig használható próbaváltozata elérhető a Nero weboldaláról. A BackItUp & Burn letölthető változata 40 euróba kerül, az ár egy három hónapra szóló ingyenes hozzáférést is tartalmaz a cég online tárhelyszolgáltatásához, melyre maximum 1 gigabájtnyi adat másolható.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 07:56

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.