Szerző: Koi Tamás

2009. május 12. 11:29:00

Egy évet késhet a Garmin okostelefonja

A vártnál jóval hosszabb ideig tarthat a Garmin első okostelefonjának, a Nüvifone-nak a fejlesztése, részben a teljesen egyedi, linuxos szoftverháttér miatt. A navigációs eszközöket gyártó és forgalmazó cég telefonja az elhúzódó fejlesztési munkálatok miatt az első félévben szinte biztosan nem kerül piacra, holott az eredeti tervek szerint már rég a boltokban kéne lennie a készüléknek.

Cliff Pemble, a Garmin első embere egy múlt héten tartott konferenciabeszélgetés során elismerte, hogy az Asustekkel közösen fejlesztett Nüvifone várhatóan nem kerül a boltokba és a szolgáltatók választékába az első félévben -- ahogy azzal még az év elején számoltak a vállalatnál. A fejlett GPS-szolgáltatást magába integráló készüléket tavaly januárban jelentették be, akkor úgy vélték a Garminnál, hogy a telefon 2008 harmadik negyedévében piacra kerülhet, a mostani bejelentés azonban már azt vetíti előre, hogy a Nüvifone ehhez képest legalább egy év csúszással debütálhat csak.

\"Arra számítunk, hogy néhány készülék bizonyos régiókban az év második felében kerülhet piacra\" -- mondta el Pemble a befektetőknek, hozzátéve, hogy a telefonokat már tesztelik a szolgáltatók, akik egyébként élénken érdeklődnek a Nüvifone iránt. \"Nem teljesítettük a várakozásainkat, de hiszünk benne, hogy egy teljesen egyedi készülékkel állunk elő\" -- mondta a cégvezető. A vállalat mindenesetre komoly reményekkel kezd a Nüvifone forgalmazásába: a Garminnál csak ettől a terméktől, illetve termékcsoporttól 100-200 millió dolláros bevételre számítanak idén.

A 3,5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott Nüvifone-ban természetesen helyet kapott egy GPS-vevő és a hozzá tartozó Garmin szoftver, emellett webböngésző és a szokásos személyes információkezelő (naptár, címlista, stb.) alkalmazások sem hiányoznak belőle, de zenelejátszásra, filmnézésre is alkalmas lesz a Nüvifone, amivel akár fotókat is készíthet a tulajdonos. A képekhez a készítésük koordinátáit automatikusan eltárolja a telefon.

A Nüvifone mindent tud majd, amit a Garmin autós navigációs eszközeitől megszoktunk, de olyan szolgáltatásokkal egészítik ki, amelyek a mobil adatátvitel lehetőségén alapulnak. A webböngésző mellett ezek egyike lesz a Google Local Search, amelynek találatai az adott pozíciótól függően változnak. Az adatokat Wi-Fi vagy HSDPA hálózaton töltheti le a tulajdonos.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 00:42

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.