Szerző: Bobor Szabolcs

2009. május 5. 12:17

Megújult a HWSW

A hagyományos IT-kereskedelmi csatorna már most is vért izzad nap mint nap. A devizaárfolyamok kiszámíthatatlansága nem csak a korrekt árképzést teszi szinte lehetetlenné, de a közelmúltban lebonyolított -- akkor még jónak gondolt -- üzleteket is súlyos veszteségbe fordíthatja.

HIRDETÉS

Egy disztribútor könnyedén keresztet vethet az elmúlt negyedéves eredményeire, ha az egy hónapja importált, és azóta teljes egészében kiárusított készletek után csak most kell a számlát kifizetnie. A számla dolláros vagy eurós értéke változatlan maradt, de a bankszámláról eltűnő pénz közel 15-20 százalékkal több lesz, mint ahogy erre egy hónapja számítani lehetett és ezt még az értékesítési árrés sem képes kompenzálni. A nagykereskedelmi raktárkészletek a bizonytalanság, a kiszámíthatatlan készletforgási sebesség és a várható keresletcsökkenés miatt valószínűleg csökkeni fognak.

Ugyanígy nyugtalan éjszakák elé néznek azok a kiskereskedők és megoldásszállítók, akik néhány hete vettek fel speciális vagy nagyösszegű megrendeléseket 4-6 hetes szállítási idővel. A konténerek már hajón vannak, és ha a szállítási szerződés nem tartalmazott az árfolyamváltozás esetére ármódosítási kitételt, vagy a végfelhasználó jól védi jogos érdekeit, akkor a súlyos veszteség tudatában dolgozhatnak tovább. Persze mindenki engedhet egy kicsit: a kereskedő az amúgy sem magas haszonkulcsát csökkentheti egészen nulláig, a végfelhasználó pedig elfogadhat egy méltányosan magasabb árat, de ez még mindig messze lesz a bezsebeltnek hitt win-win szituációtól.

a címlapról

emberhiány

9

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.