Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 2. 10:01

Új Linux-os set-top box

A Coollogic megjelentette új set-top box-át, az Internet Ready 7200-at, amely egy Linux-alapú eszköz, amely Java programokat képes futtatni. A processzor a National Semiconductor MediaGX, winchester helyett 16MB flash memória van benne, ezenkívül van 32MB RAM; az Internet kapcsolódás DSL-en, Ethernet-en ill. modem-en keresztül lehetséges. Az Internet Ready 7200 monitor helyett TV-t használ. Standard programként telepítve van a Netscape böngésző.

A Coollogic nem a saját nevén fogja forgalmazni a set-top box-ot, hanem a forgalmazásban részt vevő más cég(ek) nevén: az egyik ilyen cég a NetFrontier, amely a Coollogic box-okat lakókocsis közösségek számára fogja értékesíteni. Ezenkívül az Acer America is licenszelte a Coollogic design-ját a saját Internet eszközeihez.

A Coollogic-nak e területen számos vetélytársa van, mint pl. a Lineo és a Red Hat (ez utóbbi éppen tegnap jelentett be együttműködést az Ericsson-nal).

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról