Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 2. 01:01

Ericcson és Red Hat együtt a jövő információs berendezéseiért

Az Ericsson és a Red Hat ma jelentették be, hogy stratégiai együttműködést kezdenek meg az otthoni kommunikációs berendezések fejlesztésének területén.

Az IDC piackutató cég szerint 2002-re több, mint 55 millió kéziszámítógép és más notebook-típusú információs berendezés lesz a háztartásokban. Az Ericsson és a Red Hat már meglévő szabványokra (pl. Java) és nyílt forrású technológiákra (pl. Red Hat Embedded Linux) építve igyekeznek a legtöbbet nyújtani ezen a téren. A termékek természetesen olyan jelenleg is ismert és fejlesztés alatt álló technológiákat is támogatnak majd, mint a Bluetooth, aminek elterjesztésében az Ericsson óriási erőfeszítéseket tesz.

Az együttműködés első kézelfogható eredménye az az Ericsson Cordless Screen Phone, amit a CeBit 2000 kiállításon mutattak be, és ami az év végére már kereskedelmi forgalomba is kerül. A kezdeményezés részeként az Ericsson együttműködik a Red Hat-tel az Embedded Red Hat GNU fejlesztői csomag elterjesztésében, amely - természetesen - teljesen ingyenesen letölthető lesz majd a redhat.com weboldalról.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról