Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 1. 10:15

Compaq: új középkategóriájú tárolóeszközök

Az egyik tegnap bemutatott újdonság a TaskSmart N termékcsaládba tartozó tárolóeszközök, ezek a Compaq első olyan szerver eszközei, amelyet kifejezetten a NAS (network-attached storage) piacra szán. A készülék kezdőára 34.710 $ és 30 napon belül kapható lesz.

A Compaq egyúttal SAN (storage area network) berendezéseket is bemutatott, az RA4100 SAN ára 19.800 $ és már tegnaptól kapható.

A Compaq egy éven belül az első helyen szeretne lenni a NAS piacon a szállított berendezések száma alapján, jelenleg a piacvezető e területen a Network Appliance. A Gartner Group piackutatási eredményei szerint a NAS terület a jelenlegi 1 milliárd $-ról 6,5 milliárd $-ra fog nőni 2003-ra. A Compaq tavalyi árbevétele tárolóeszközökből 5,1 milliárd $ volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról