:

Szerző: mz

2000. július 28. 22:09

64 Mbites Flash memória

Az Atmel ma nyilvánosan is bejelentette régóta várt 64 Mbites DataFlash memóriáját. Az elmúlt hónapok során a chip adatait bizalmasan kezelték, a próbapéldányokat is csak olyan vásárlók vehették át, akik titoktartási szerződést írtak alá a céggel.
Az AT45DB642 típusszámú memória, melyet hamarosan követ a 128 és 256 Mbites változat teljesen új piaci szegmensbe juttatja a céget, ahol az addig nem szerepelt. Gyártásával az Atmel jelentős szereplővé szeretne válni a Flash memóriák piacán - ezeket alkalmazzák az mp3-lejátszókban, digitális fényképezőgépekben, mobiltelefonokban, kéziszámítógépekben, személyi digitális asszisztensekben.
A 64 Mbites DataFlash chip a világ első kétszeres interfésszel rendelkező Flash memóriája, külön soros és párhuzamos interfésszel tevezték. Ennek köszönhetően a chip egyszerre több processzorral és vezérlővel állhat kapcsolatban. A chip különösen kisméretű lapmérettel dolgozik, dupla SRAM bufferrel rendelkezik. Jelenleg 0.25 mikronos technológiával gyártják, a 0.18-as technológiára való átállás jövőre várható. Jelenlegi példányai 2,7 voltos, a következő sorozatok tagjai 1,8 voltos tápot igényelnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.