Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

ASUS MyPal A620BT GPS-kit -- Ariadné fonala

Ady Krisztián, 2004. augusztus 26. 10:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kéziszámítógépünkkel a nyaralásunk alatt is sok mindent csinálhatunk: amellett, hogy bárhol elolvashatjuk legfontosabb e-mailjeinket és útinaplót írhatunk rajta, netalán unaloműzőként játszhatunk utazás közben, sokkal hasznosabb munkára is foghatjuk -- rábírhatjuk helyzetünk pontos meghatározására.

Kéziszámítógépünkkel a nyaralásunk alatt is sok mindent csinálhatunk: amellett, hogy bárhol elolvashatjuk legfontosabb e-mailjeinket és útinaplót írhatunk rajta, netalán unaloműzőként játszhatunk utazás közben, sokkal hasznosabb munkára is foghatjuk -- rábírhatjuk helyzetünk pontos meghatározására.

Idegen helyen járva -- legyen az külföldön vagy országon belül -- mindenkiben található némi bizonytalanság, pedig egy kisebb-nagyobb összeg befektetésével ez a gond pillanatok alatt tovaszállhat. Nincs még kéziszámítógépünk sem? Ez sem probléma, egy komplett csomagban most minden szükséges komponenst megvásárolhatunk.

Az ismerkedéshez az ASUS egyik legnépszerűbb középkategóriás kéziszámítógépét, a MyPal A620BT-t használtuk, amelyhez a széles kiegészítő tartozék kínálatból egy Bluetooth-on keresztül kommunikáló Holux GPS-t választottunk. Természetesen a tájékozódáshoz térkép is kell, ezúttal a CData Bt. által fejlesztett Magyarország ÚtInfo szoftvert ismerhettük meg az egyik disztribútor kedvezményes navigációs csomagja által -- amelyben a PDA, GPS és programcsomag mellett egy CF kártyát is találunk az információk tárolására.

Az összeállítás alapvető eleme mi más lehetne, mint a Bluetooth-szal is ellátott ASUS MyPal A620BT kéziszámítógép. A rendkívül lapos, mindössze 13 mm vékony tenyérgép megnyerő darab, különlegesen vékony kialakítását pedig azt tehette lehetővé, hogy a készülék 1300 mAh-ás akkumulátora nem cserélhető, mindössze az egyetlen Compact Flash bővítőhely fedele távolítható el a vastagabb kiegészítők kiszolgálása érdekében.

Az ASUS tenyérgépe az Intel 400 Mhz-es órajelű XScale PXA 255 processzorát és a Microsoft legfrissebb, Windows Mobile 2003 operációs rendszerét tartalmazza 32 Mbye flash memória és 64 Mbyte SDRAM memória társaságában. Bár a készüléken angol nyelvű operációs rendszer található, a disztribútor összeállításához ingyen kapjuk meg az egyébként külön megvásárolható magyar nyelvű frissítést is, melyet otthon telepíthetünk fel a tenyérgépre.

A 240 x 320 pixeles kijelző 65 ezer szín megjelenítésére képes, fényereje megfelelőnek mondható, még napfény mellett is olvasható marad a tartalma. A vezérlést itt is, mint szinte minden Pocket PC kéziszámítógépen négy gyorsindító billentyű, az 5-állású navigációs gomb, valamint a toll teszi lehetővé. A hangrögzítő alkalmazást egy külön gombbal is elindíthatjuk, a beépített mikrofon és hangszóró pedig full-duplex üzemmódra is képes, azaz egymástól függetlenül használható.

Az ASUS által telepített Windows Mobile 2003 operációs rendszerben a szokásos alkalmazásokat találhatjuk meg, természetesen van szövegszerkesztő és táblázatkezelő, Windows Media Player, valamint Outlook is. Az ASUS saját alkalmazásával bekapcsolhatjuk az "okos" akkumulátorkímélő üzemmódot is, mellyel jelentősen növelhető a készülék működési ideje, szükség szerint állítva például a tenyérgép processzorának órajelét.

A szintén saját fejlesztésű Smart Keeper alkalmazással fontos adatainkat tudhatjuk nagyobb biztonságban, a rendszer ugyanis ilyenkor teljesen automatikusan, folyamatosan képes adatmentést végezni a behelyezett memóriakártyára vagy a nem felejtő flash-memóriába.

A kéziszámítógép dobozában a hálózati és szivargyújtó-töltő -- ez utóbbi igen ritkán található meg egy PDA dobozában! -- mellett USB-csatlakozóval rendelkező dokkolót, merevítéssel rendelkező bőr tokot, kézikönyvet, Windows Mobile 2003 CD-t, valamint szoftvereket, drivert tartalmazó CD-t találhatunk meg.

Az ASUS MyPal A620BT legszembetűnőbb tulajdonsága mindemellett továbbra is vékonysága és könnyű súlya, a kiváló teljesítményű termék talán az egyik legkönnyebb (141 gramm) és legvékonyabb tenyérgép a piacon.

A cikk több oldalból áll:
Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.