Szerző: tmester

2004. március 29. 17:31

Adatvédelem

Az adatkezelő:

Az adatkezelő:
HWSW Bt. (1012 Budapest, Attila út. 117.)
Megbízott:
Ady Krisztián

A kezelt adatok:

  • A portál látogatása során a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön hálózati identitását: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának időpontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, bizonyos idő elteltével már csak aggregált formában. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki.

  • Látogatása során ellenőrző fájlt (cookie) kaphat weboldalunktól, az oldalunk látogatottságát auditáló vállalkozástól (Medián Vélemény & Piackutató Kft. 1539 Budapest Pf. 551), valamint a hirdetéseket kiszolgáló szerver üzemeltetőjétől (Adverticum Rt. 1116 Budapest, Tüske u. 9. I./4.). A cookiek elfogadása nem kötelező (böngészőprogramjában letilthatja), ám egyes szolgáltatásaink (például hozzászólás a fórumban) csak ezek elfogadásával vehetők igénybe.

  • Fórumunkon regisztráció során csak egy nicknevet és egy e-mail címet kell megadni. Az e-mail címek más számára nem láthatók, de Önnek üzenetet küldhetnek a HWSW felületéről. A címeket adatbázisunkban tároljuk, a jogerős bírósági megkeresést kivéve nem adjuk ki harmadik félnek. A fórum regisztrációja során Ön szabadon dönthet, hogy megadja-e további adatait, illetve, hogy ezeket publikussá teszi-e. Az adatok -- ha Ön így állította be -- mások számára hozzáférhetővé válhatnak, ugyanakkor mi kérésre sem adjuk át harmadik félnek.

  • Valamennyi fórum hozzászólásához rögzítjük az Ön számítógépének aktuális IP címét.

  • Hírlevelünk feliratkozásakor e-mail címét adhatja meg, amelyet harmadik félnek -- a jogerős bírósági megkeresést kivéve -- nem adunk ki.

  • Adatai eljuthatnak hozzánk úgy is, ha felveszi velünk a kapcsolatot, esetleg elektronikus formátumban iratokat küld meg nekünk, melyeken a személyes adatai is szerepelnek. Munkatársaink a tudomásukra jutott információkat a legteljesebb diszkrécióval kezelik, nyilvánosságra hozataluk, továbbításuk harmadik félnek az Ön hozzájárulása nélkül nem történhet meg. A személyes kapcsolatfelvétel során nem csak az adatvédelmi törvényt, de a Magyar Újságírók Szövetségének etikai kódexét (különösen a 8. paragrafus 2. bekezdését) is szem előtt tartjuk.

Az adatkezelés célja:

  • A szerver által automatikusan rögzített adatokat a szerver biztonságos üzemeltetése érdekében átmenetileg tároljuk.

  • Valamennyi más adatot (a fórum regisztráció, hírlevél megrendelés) a szolgáltatások működtetése (hírlevél kézbesítése, fórum használatának biztosítása), illetve a felhasználók azonosítása érdekében rögzítjük.

  • A fórum regisztrációkor nem kötelező jelleggel megadott adatok kezelésének a célja a közösségépítés: az egyes hozzászólások szerzői bemutatkozásának biztosítása.

  • A fórum hozzászólások során hozzánk került aktuális IP címet a kulturált, felelős hozzászólások biztosítása, valamint a fórum biztonsága érdekében rögzítjük.

  • A személyes kapcsolatfelvétel során a tudomásunkra jutott adatokat kapcsolattartása, valamint újságírói munkánk során használjuk fel.

Az adatkezelés időtartama:

  • Az Ön által önként megadott adatokat addig őrizzük, amíg nem kéri törlését: hírlevelünk esetében leiratkozáskor törlődik az Ön címe, ha pedig fórum regisztrációját törli, a nickneve megmarad, hiszen az egyes hozzászólásokat csak így lehet megkülönböztetni. Minden más adat -- e-mail címe és az önként megadott információk -- törlődnek.

  • A szerver által automatikusan rögzített adatok 30 napig állnak rendelkezésünkre, ezt követően csak aggregált formában, látogatottsági statisztikaként őrizzük meg őket.

  • Munkatársunkkal való személyes kapcsolatfelvétel során birtokunkba került adatait a kiadóvállalat, illetve jogutódjának fennállásáig őrizzük meg. Ön bármikor kérheti adatainak törlését ebben az esetben is, ez azonban csak a sajtótörvényben lefektetett, sajtó-helyreigazításra vonatkozó mindenkori határidő eltelte után történik meg.

Az adatokhoz hozzáférők köre:

  • A szerver által rögzített és egy hónapig tárolt adatokhoz a szerverüzemeltetést végző vállalkozás (BIG FISH Kft. 1053 Budapest, Váci utca 16/A) rendszergazdája fér hozzá.

  • A hírlevélküldéshez megadott e-mail címekhez a kiadó adatkezelője fér hozzá.

  • A fórum regisztrációkor megadott nem nyilvános adataihoz (e-mail cím, jelszó) csak a kiadó adatkezelője, az egyes hozzászólások kapcsán rögzített IP címekhez a mindenkori fórum adminisztrátor és a globális moderátorok férnek hozzá.

  • A személyes kapcsolatfelvétel során hozzánk került adatait értelemszerűen az kezeli, akivel Ön felvette a kapcsolatot.

Fontos figyelmeztetések:

    Valamennyi, az adatvédelmi nyilatkozatunkban közzétett metódus az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatos eljárásra vonatkozik. A nem személyes adatok kezelésével kapcsolatban külön nyilatkozatot nem teszünk.

    Az adatvédelmi biztos irodája 2003. októberében úgy tájékoztatta kiadónkat, hogy a HWSW-nél folyó adatkezelések miatt nem szükséges bejelentkezni az adatvédelmi nyilvántartásba.

Kapcsolódó weboldalak:

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról