Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Panasonic DMR-HS2 merevlemezes DVD-író: a minőségnek ára van

Ady Krisztián, 2003. február 04. 09:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A dán KiSS Technology DP-450 DVD-lejátszója után újabb asztali készülék volt szerkesztőségünk vendége pár napra: lehetőségem nyílt kipróbálni a Panasonic beépített merevlemezzel és kábeltunerrel rendelkező, szerkesztő funkciókat is kínáló asztali DVD-író és -lejátszó készülékét.

A dán KiSS Technology DP-450 típusjelzésű DVD-lejátszója után újabb asztali készülék volt szerkesztőségünk vendége pár napra: lehetőségem nyílt kipróbálni a Panasonic beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-íróját. A készülékről oldalunkon is megemlékeztünk, amikor tavaly november közepén hírt adtunk a Panasonic rendkívül erős jelenlétéről e piacon, az NPDTechworld akkoriban nyilvánosságra hozott felmérése szerint ugyanis a Panasonic több mint 50 százalékos piaci részesedésre tett szert az asztali DVD-felvevők piacán.

A Panasonic termékeinek térnyerése főként a kedvező árnak köszönhető, hiszen a cég már 700 dollárért kínált asztali DVD-írót, sőt, a DMR-HS2 merevlemezes DVD-rögzítő közel 50 százalékkal volt olcsóbb a konkurens Toshiba termékénél. A Panasonic Magyarország a DMR-HS2 készüléket hazánkban is forgalmazza.

A DMR-HS2 DVD-író a beépített merevlemeznek köszönhetően több olyan képességgel rendelkezik, melyre egyébként nem -- vagy csak korlátozottan -- volna képes:

  • Rendkívül hosszú, akár 52 órányi felvétel lehetősége (a merevlemezre)
  • Szerkesztő funkciók képkockapontos vágással
  • Egyidejű lejátszás és felvétel különböző médiákra (HDD vagy DVD-RAM)
  • Gyors elérés, a felvétel egyes jeleneteinek kicserélési lehetősége, reklámblokkok kivágása, kihagyása
  • Time Slip funkció akár több órán keresztül

Ki- és bemenetek

A DMR-HS2 asztali DVD-írón két EuroScart csatlakozó található, melyek közül az egyik RGB bemenetet is nyújt. Emellett további két SVIDEO és kompozit csatlakozót, valamint ezekhez tartozó analóg RCA audiocsatlakozót is elhelyeztek a készüléken, melyek közül az egyik a könnyebb elérhetőség érdekében az előlap lehajtható takarólemeze alatt található. Ugyanitt található meg a DV-kamerák csatlakoztatására szolgáló DV- (FireWire) bemenet. A digitális hang kivezetését optikai (TOSLINK) csatlakozó biztosítja. A készülék hátulján található még két RF-csatlakozó a készülék beépített kábeltuneréhez.

Az optikai kimeneten nemcsak a DVD-lemezek melletti Dolby Digital, DTS és PCM audiosáv jelenik meg, hanem a beépített tuner, a rögzített felvételek hangja is élvezhető a kimenetre kötött dekóderen, házimozierősítőn keresztül.

A cikk több oldalból áll:
Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.