:

Szerző: mz

2000. július 27. 18:52

Elektronikus Visa program

A Visa International ma bemutatott, újonnan alakuló üzletága a nemzetközi elektronikus és mobil kereskedelem elterjedésének felgyorsítását, valamint a Visa világhálós fizetések terén elért vezető szerepének további erősítését tűzte ki céljául.
Az e-Visa International nevet viselő új csoport tevékenysége kiegészíti a Visa-régiók korábban indított elektronikus kereskedelmi kezdeményezéseit: pl. az Egyesült Államokban az e-Visa, az Európai Unió területén pedig a Virtual Visa programot. Az üzletágvezető Philip Yen munkáját számos, internetes és technológiai vállalkozások elindításra terén nagy tapasztalattal rendelkező szakember segíti majd.
Hosszú távon az "u-commerce", azaz az univerzális kereskedelem létrejöttét szeretnénk szolgálni. Ebben a jövőbeni környezetben bármilyen eszközön, az elképzelhető legmagasabb biztonsági és kényelmi szinten lehet majd kereskedelmi tranzakciókat végrehajtani, idő- és térbeli megkötöttség nélkül" – nyilatkozta Malcolm Williamson, a Visa International vezérigazgatója.
A fenti cél megvalósítása érdekében az e-Visa International a mobil kereskedelemhez hasonló, új fizetési technológiák kifejlesztésén, a chiptechnológia elektronikus kereskedelmi bevezetésének felgyorsításán, valamint a digitális kereskedelem egységes szabványainak és biztonsági előírásainak kidolgozását szolgáló, szoros vállalati szövetségek létrehozásán munkálkodik.
Jelenleg az internetes fizetések több mint 50 százalékát bonyolítják Visa termékekkel. Az e-Visa International munkatársai olyan megoldásokon dolgoznak majd, amelyek hozzájárulnak a Visa e-commerce piaci részesedésének szélesítéséhez, és mindent megtesznek azért, hogy az új fizetési csatornákban – mindenekelőtt a mobil kereskedelem terén – értékes lehetőségeket tárjanak fel a Visa és tagbankjai számára. Az új csoport azt is meg fogja vizsgálni, miként tud együttműködni a Visa különféle technológiai és üzleti partnerekkel az elektronikus kereskedelem nemzetközi szabványainak kidolgozása és biztonságosságának növelése terén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.