Szerző: Vörös Péter

2000. március 15. 17:09

Megjelent a VMware 2.0 Linux, Windows NT ill. Windows 2000-es változata

A VMware egy olyan szoftver, amelynek segítségével PC-n egyszerre futtathatunk több operációs rendszert (újrabootolás ill. újraparticionálás) nélkül az ún. VMware Virtual Platform technológia segítségével. Most a cég megjelentette a VMware 2.0-t, amely az első változat bizonyos gyermekbetegségeit javítja ki. A programmal kliens operációs rendszerként telepíthetünk/futtathatunk MS-DOS-t, Windows 95/98-at, NT-t/Windows 2000-et és Linux-ot, ami a „kőkemény" felhasználók számára igencsak megkönnyítheti az életet. Ha már van több operációs rendszer a PC-n valamilyen multi-boot programot használva, akkor azt újrakonfigurálás nélkül használhatjuk.
Sajnos viszonylag erős PC kell a program használatához, a VMware 2.0 hardverigénye a következő: min. 266 MHz-es Pentium II (ill. azzal kompatíbilis) processzor (többprocesszoros PC-ket támogat a program), min. 96 MB RAM; host op rendszer: Windows NT Workstation 4.0 vagy Server 4.0 (min. Service Pack 3-mal), vagy Windows 2000 Professional, Server vagy Advanced Server, min. Internet Explorer 4.0 (a súgó rendszerhez); Linux-nál a host op rendszer: bármely standard disztribúció egy-processzoros PC-nél min. 2.0.32-es kernellel ill. több-processzoros gépeknél min. 2.2.0-es kernellel (pl. Red Hat Linux 5.x, 6.0, 6.1; Caldera OpenLinuxTM 2.2, 2.3; SuSE Linux 6.0, 6.1, 6.2, 6.3; és TurboLinux 6.0).
Az újdonságok ill. javítások röviden: SCSI winchesterek és CD-ROM-ok támogatása; suspend-to-disk ill. instant-restore funkció; automatikus Samba fájl megosztás a Windows és a Linux között; hang támogatás; jobb teljesítmény. (A képen a VMware for Windows NT and Windows 2000 látható: Real Player G2 és Excel 97, mellette pedig az Xemacs a Red Hat Linux 6.0 alatt ...) [VMware for Linux, VMware for NT, VMWARE]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról