Szerző: Bőle György

2000. december 25. 21:42

Karácsonyi SMS-bomba a Westelnél

Sikertelen üzenetküldés. Ez a rövidke, ám annál bosszantóbb felirat akár a Westel karácsonyi mottója is lehetett volna. Ugyanakkor ez a történet messze nem csak a Westelről szól...

A karácsonyi SMS őrület minden várakozást felülmúlt. A megközelítőleg 3 millió magyar mobiltulajdonos nagy többsége a karácsonyi "SMS-jókívánság" küldésnek hódolva sikeresen és részlegesen "rogyasztotta meg" a Westel SMS-küldő szolgáltatását.

A gondok főképpen Budapesten (a főváros frekventáltabb kerületeiben hatványozottabban) és környékén voltak érezhetőek, ugyanakkor számtalan vidéki városból és településről is nehézkessé vált az SMS-küldés.

A telefonszolgáltatás ugyan gond nélkül üzemelt, viszont az SMS küldés már 23-án este elkezdett akadozni. A probléma előfutárai a 23-án este feladott és több órás késéssel kézbesített SMS-ek voltak, majd mindez 24-én este tetőzött a telefonok képernyőjén a "sikertelen üzenetküldés" felirat katarzisszerű megjelenésével. Sok helyen a gondok még a mai napon is érezhetőek voltak.

A problémát csak fokozza, hogy a "sikertelen üzenetküldés" felirat ellenére számtalanszor az SMS mégis elküldésre került.

Az imént erősítette meg szerzőtársam, Krinyo a számtalan más helyről is hallott problémát, hogy a próbaként a mellette lévő másik telefonra elküldött SMS a "sikertelen üzenetküldés" felirat ellenére 10-15 másodperc alatt megérkezett.
Mindez rendkívül aggasztó annak fényében, hogy magam is számtalan, a hálózat által sikertelennek titulált, ugyanakkor esetlegesen többszörösen sikeres és többszörösen(!) kiszámázható próbálkozást hajtottam végre a karácsonyi SMS láz jegyében...

[oldal:A Hungarian Market Leader és társai]

A tárgyilagosságomat és Westel előfizető révén a lojalitásomat is - a végletegig - megőrizve, azért fűznék néhány gondolatot mindehhez.

Kicsit sérti a vásárlói büszkeségem az, hogy hazánk vezető mobil szolgáltatója, amely joggal reklámozza magát a piacvezető szerepben, és amely Hungarian Market Leader című gigantikus plakátokkal bombázza a hazánkba látogató külföldieket a Ferihegyre vezető főúton, számos esetben képtelen elfogadható szolgáltatásra.

Kicsit aggaszt, hogy a régebben már többször előfordult hálózati túlterheltségből adódó problémák még mindig állnak. Gondolom nem csak én emlékszem még arra, mikor a hirtelen leszakadt első hóesésben pánikszerűen telefonálgatni kezdő budapesti autósok sikerrel rogyasztották szét kedvenc mobilszolgáltatóink hálózatát.

Kicsit aggaszt az is, hogy az a cég, amely a hetekben debütált új ingyenes és korlátlan, internetes SMS-küldő szolgáltatással, pont az a cég hagy cserben az adott pillanatban. Számomra ugyanis, mint előfizető felé egy korlátlan SMS-küldő szolgáltatás beindítása jelzésértékű, illetve szimbolikus jelentéssel is bír, nevezetesen, hogy a hálózat megfelelően túlméretezett és számos új szolgáltatást is kényelmesen elbír.

És talán az aggaszt a legjobban, hogy az a cég melynek bizalmat szavaztam és szavazok mind a mai napig, pont az a cég fullad be karácsonykor, és az a cég amely eddig teljesen és talán méltatlanul kegyvesztett volt nálam, pont az nyújtott viszonylag jó szolgáltatást a 24-én bekövetkezett kritikus pillanatban. Igen, igen a PannonGSM-ről beszélek.

És talán az bánt a legjobban, hogy Magyarországon mindig fontosabb az új ügyfelek szerzése, mint a már meglévők megnövekedett igényeinek kiszolgálása. Sajnos, viszont ez a probléma nem csak ebben a kiragadott példában áll. Ugyanezt teszi velünk a Matáv és számos más cég is, nem beszélve a műfaj koronázatlan királyáról, a UPC-ről.

Nincs valakinek kölcsönbe egy Praktikum kártyája szilveszterre? Bár inkább nem is kell... mert sok tekintetben ők sem jobbak a többieknél.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.