Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Teszt: Siemens C35

mz, 2000. december 14. 19:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Siemens nemrég dobta piacra legújabb, a 35-ös sorozatba tartozó mobiltelefonjait. A C35, M35 és S35 hármasból a C35-ös modellek egy példánya jutott el hozzánk. A készülék számos kellemes tulajdonsággal rendelkezik, mely a hazai piac számba veendő szereplőjévé teszi.

hirdetés

A Siemens nemrég dobta piacra legújabb, a 35-ös sorozatba tartozó mobiltelefonjait. A C35, M35 és S35 hármasból a C35-ös modellek egy példánya jutott el hozzánk.

Mobiltelefonról írni nehéz dolog, hiszen minden típusnak és gyártónak megvannak a maga hívei és ellenzői. Mivel jómagam egy 3210-es Nokia készüléket használok - melyet egyébként egy nagyon jó tervezésű, bár mérsékelt tudású telefonnak tartok -, ösztönösen is ehhez fogom hasonlítani a Siemens C35-öt. Tisztában vagyok azzal, hogy az összehasonlítás nem teljesen korrekt, hiszen a 3210-es egy kifutó típus, a C35 pedig új sorozat.

Amikor egy új mobiltelefon megjelenik, illetve még ennyi sem kell: bejelentésre kerül, máris ezernyi vélemény lát napvilágot. A rajongók csendesen lelkesednek, várják az új modellt, az ellenzők pedig a lehető legtöbb ellenérvet hozzák fel. Valamelyik fórumon azt véltem olvasni, hogy a C35 féltéglához hasonlítható. Nos, aki így gondolja, annak csak azt tudom javasolni, próbáljon meg jelentkezni valamelyik közeli szemészeten. A C35 minden elemében lekerekített, gömbölyded formákkal találkozunk, oldalról nézve kecsesen ívelt alakja van a telefonnak, szemből nézve pedig a lekerekített antenna, a kör alakú hangszóró és a kijelzőt övező szürke színű, szintén nagyjából kör alakú betét - no meg a többi gombnál nagyobb, szintén kör formájú, zöld telefonkagylót ábrázoló híváskezdeményező gomb dominálnak. A telefon alján találunk egy aljzatot, ide illeszkedik a töltő is, oldalt pedig az autós foglalatba helyezéshez szükséges bevágások találhatók.


A C35 oldalról - minden porcikájában ívelt készülék.


A C35 hátulról - még így is elegáns.

A hátsó fedlapot leemelve egy apró kis foglalatba illesztve tolhatjuk be a helyére a SIM kártyát. Ezt követően már csak helyére kell illeszteni a telefont üzemeltető, 500 mAh teljesítményű, NiMH akkumulátort, és bekapcsolhatjuk a készüléket. Amikor megkaptam a telefont, én is így tettem - csak a bekapcsolás volt sikertelen, hiszen az apró energiaforrás teljesen le volt merülve. A péntek esti első töltés gyanúsan hamar befejeződött, a kevés telefonálást, néhány üzenet fogadását és küldését, illetve az ismerkedéssel járó rengeteg nyomkodást, próbálgatást vasárnap délutánig bírta a készülék, amikor három keserves trillázást követően megadta magát, és a záró animáció lejátszása után kikapcsolt. Az újabb feltöltést követően már csütörtök reggelig bírta a folyamatos bekapcsolást és szolíd használatot - nálam ez megszokott teljesítmény -, amikor újra eljátszotta a búcsúdallamot, és egészen a nap végéig elnémult - hát, legalább nem volt rá gond.

A cikk több oldalból áll:
Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Kotlin alapok Androidhoz, Android refaktorálás, React Native gyorsítósáv, UX és analitika, Azure IoT Edge, fintech élesben: alkalmazásfejlesztés banki aggregátor API-ra, itthon először!