Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 25. 23:36

NVIDIA Quadro2

Az NVIDIA a SIGGRAPH 2000 kiállításon jelentette be új grafikus processzor-családját, amelyet munkaállomásokba szán. A Quadro2 család két új chipből áll: a Quadro2 Pro és Quadro2 MXR hipeket komoly grafikus alkalmazások futtatására tervezték, mint az AutoCAD, 3D Studio MAX, Maya, SOFTIMAGE/3D, LightWave 3D, Pro/ENGINEER, Solidworks, ESRI vagy az Adobe Photoshop.

A Quadro2 Pro egy minden tekintetben high-end grafikus processzor. A második generációs T&L motor és 64 MByte DDR SDRAM támogatás révén a chip 31 millió háromszög/sec feldolgozási sebességre képes, miközben a fill-rate teljesítmény 1 Gigapixel/sec, köszönhetően a 6,4 GByte/sec memóriasávszélességnek. A beépített 350 MHz RAMDAC révén az elérhető legmagasabb képfelbontás 2048x1536 képpont.

Az NVIDIA Quadro2 MXR egy igen előnzyös ár/teljesítmény kompromisszumot ajánl. A chip 25 millió háromszög/sec feldolgozási sebességre képes, a fill-rate teljesítmény 400 Mpixel/sec. A Quadro2 MXR 32 MByte SDR SDRAM memóriát támogat (memóriasávszélesség: 2,93 GByte/sec). Érdekesség még a GeForce 2 MX-ben debütált TwinView technológia, amely egyszerre két monitor egyidejű meghajtására szolgál. Elsőként a világon a Quadro2 MXR egyszerre akár két digitális flat-panel kijelzőt is képes kezelni. Ráadásul a Digital Vibrance Control segítségével a színek még élesebbek és teltebbek lesznek. Természetesen mindkét chip tartalmaz programozható pixel shadereket.


NVIDIA Quadro2 Pro

NVIDIA Quadro2 MXR

Az NVIDIA Quadro2 Pro és MXR chipek és a rájuk épített kártyák piaci megjelenése 2000 harmadik negyedévében várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról