Szerző: surmo

2000. április 21. 00:00

EarthQuake

Mint arról bizonyára sokan hallottatok, az április 14-16-ai hétvégén került megrendezésre Székesfehérváron az EarthQuake névre keresztelt nagyszabású Quake-bajnokság. A LAN party-t eredetileg januárra tervezték, ám szponzorproblémák miatt akkor nem tudta azt megrendezni az önkéntes jelöltként szervező, Fehérváron őshonos Youngblood klán. Most azonban nem állt semmi az útjukba, így az Ikarus gyár ebédlőjét alaposan átrendezve helyet találtak a bajnokságnak, amely kisebb csúszásokkal ugyan, de végülis lezajlott.

Az eseményen Quake, Quake II és Quake 3: Arena játékokban zajlottak a versenyek, mind face-to-face (egyéni), mind team kategóriában. Képviseltette magát a rendezvényen a hazai Quake tábor színe-java, gyakorlatilag mindenki ott volt, aki számít, tehát a színvonalra nem lehetett panasz. A szervezők csapata maga is elég jól nyomja a játékot, így tudták, hogyan kell biztosítani a jónépnek a szórakozást és a komoly versenyt egyszerre. A játék iránt komolyabban érdeklődőknek ajánlom az MPortal oldalt, ahol megtekinthetők az eredmények, és ami a legfontosabb, sok demó is felkerült a jobb meccsekről. A Quake sorozat hatalmas sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lassan 5 éves Quake első része is igen erősen képviseltette magát a versenyen a valamivel fiatalabb Quake2 és a most nagy népszerűségnek örvendő Quake3 mellett. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem csak a játék harmadik része szerepelt, hiszen az a legújabb. Erre a válasz az, hogy azért nem, mert mindhárom rész más, mindnek megvan a saját jellegzetessége, és ennek megfelelően a saját tábora is, és bizony, mint az sejthető, minél régebbi a játék, annál több idejük és lehetőségük van a rendszeresen és komolyan játszó egyedeknek profi tudásúvá fejlődni, a maguk nemében annál magasabb színvonalú csatákat láthatunk.

Sajnos a LAN partyknak nincs túl nagy hagyománya kis hazánkban. Eddig évente kb. 2 volt az átlag, ami bizony nemzetközi viszonylatban édeskevés. Az ilyen események gyakorisága nemcsak a színvonalas játék miatt fontos, de talán a legnagyobb haszna a közösség összehozása. A rendszeresen játszók a hálózatról jól ismerhetik egymást, de a személyes találkozások sokkal fontosabbak és ez az, ami elsősorban meghatározza és adja a LAN partyk hangulatát. A szponzorok által felajánlott nyeremények pedig csak a habot alkották a tortán. Természetesen még messze vagyunk az amerikai bajnokságoktól, mint például a most lezajlott RazerCPL, ahol a győztes 40000 amerikai dollárt tehetett zsebre, azonban a játékélményből ez mit sem von le. Gratulálunk a szervezőknek, és reméljük, hogy a következő EarthQuake-t is sikerül ilyen színvonalasan megrendezni.

Néhány kép a találkozóról:

A képekért köszönet Pointer-nek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról