Szerző: mrsla

2000. március 16. 00:00

A kernel számairól

Amikor Linus elkezdte fejleszteni a Linux kerneljét, még a hagyományos verziószámokat alkalmazta. Ha kihozott egy újabb kernelt egyszerűen nagyobb számot adott az új fejlesztésnek. Az 1.0.0-ás kernel óta viszont a következő megállapodás van érvényben. Az első szám, a főszám ami csak akkor változik ha alapjaiban módosul a kernel. Például 1-es akkor lett amikor a linux teljesen megfelelt a posix szabványnak. Ha a második szám páros akkor a kernel stabil, mindenki számára alkalmazható. Ha páratlan akkor viszont fejlesztői, csak kísérletező kedvűeknek és fejlesztőknek ajánlott. Itt meg kell jegyeznem, hogy előfordult már fejlesztői kernelben is stabil, de olyanis ami le sem fordult. Az utolsó szám a kisebb változásokra utal.

Amikor Linus elkezdte fejleszteni a Linux kerneljét, még a hagyományos verziószámokat alkalmazta. Ha kihozott egy újabb kernelt egyszerűen nagyobb számot adott az új fejlesztésnek. Az 1.0.0-ás kernel óta viszont a következő megállapodás van érvényben. Az első szám, a főszám ami csak akkor változik ha alapjaiban módosul a kernel. Például 1-es akkor lett amikor a linux teljesen megfelelt a posix szabványnak. Ha a második szám páros akkor a kernel stabil, mindenki számára alkalmazható. Ha páratlan akkor viszont fejlesztői, csak kísérletező kedvűeknek és fejlesztőknek ajánlott. Itt meg kell jegyeznem, hogy előfordult már fejlesztői kernelben is stabil, de olyanis ami le sem fordult. Az utolsó szám a kisebb változásokra utal. Ez a cikk még 0.1.1-es állapotban van.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.