:

Szerző: mrsla

2000. március 16. 00:00

A kernel számairól

Amikor Linus elkezdte fejleszteni a Linux kerneljét, még a hagyományos verziószámokat alkalmazta. Ha kihozott egy újabb kernelt egyszerűen nagyobb számot adott az új fejlesztésnek. Az 1.0.0-ás kernel óta viszont a következő megállapodás van érvényben. Az első szám, a főszám ami csak akkor változik ha alapjaiban módosul a kernel. Például 1-es akkor lett amikor a linux teljesen megfelelt a posix szabványnak. Ha a második szám páros akkor a kernel stabil, mindenki számára alkalmazható. Ha páratlan akkor viszont fejlesztői, csak kísérletező kedvűeknek és fejlesztőknek ajánlott. Itt meg kell jegyeznem, hogy előfordult már fejlesztői kernelben is stabil, de olyanis ami le sem fordult. Az utolsó szám a kisebb változásokra utal.

Amikor Linus elkezdte fejleszteni a Linux kerneljét, még a hagyományos verziószámokat alkalmazta. Ha kihozott egy újabb kernelt egyszerűen nagyobb számot adott az új fejlesztésnek. Az 1.0.0-ás kernel óta viszont a következő megállapodás van érvényben. Az első szám, a főszám ami csak akkor változik ha alapjaiban módosul a kernel. Például 1-es akkor lett amikor a linux teljesen megfelelt a posix szabványnak. Ha a második szám páros akkor a kernel stabil, mindenki számára alkalmazható. Ha páratlan akkor viszont fejlesztői, csak kísérletező kedvűeknek és fejlesztőknek ajánlott. Itt meg kell jegyeznem, hogy előfordult már fejlesztői kernelben is stabil, de olyanis ami le sem fordult. Az utolsó szám a kisebb változásokra utal. Ez a cikk még 0.1.1-es állapotban van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.