Szerző: bassline

2000. július 22. 20:43

OICW a Delta Force: Land Warrior-ban

Újabb képekkel bővítettük a Delta Force: Land Warrior galériáját, ahol néhány képen tisztán felbukkan egy érdekes fegyver. A fegyver pontos beazonosítására a Land-Warrior.com-on találhatunk egy linket, ahol részletes ismertetőt is olvashatunk róla. Mint a lenti képen is láthatjuk, egy nem mindennapi fegyverről van szó. A fegyver neve, az "Objective Individual Combat Weapon", arra utal, hogy használója a célpont tulajdonságaitól függően tudja megválasztani, milyen módon használja a fegyvert.

Ahogyan a képen is látható, a fegyver tulajdonképpen két fegyver összeépítésével készült el, hasonlóan a hagyományosnak mondható M4/M203-as összeállításhoz (a legismertebb összeállítás, ahol egy automata gépfegyver alá egy gránátvetőt szerelnek). Azonban itt egy 5.56mm-es standard, viszonylag rövidcsövű gépfegyver van egy 20mm-es hosszú csövű mesterlövész fegyver alá szerelve. A 20mm-es fegyver tára a tusában helyezkedik el, és a lövedékek robbanófejesek. Azonban a lényeg csak most jön: a fegyver tetején egy lézeres távolságmérővel ellátott kamera helyezkedik el, melynek elektronikája a célpont távolságától függően képes beállítani a 20mm-es robbanófej időzítését, ezzel lehetővé téve, hogy a lövedék biztos ott robbanjon, ahol kell. Aki részletesebben akar olvasni a fegyverről, látogasson el a fent említett link-re. Most már csak arra vagyok kíváncsi, van e videó-kimenet a kamerán, hogy a jobb oldali kis képen látható sisakra szerelhető képernyőt használni lehessen :).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról