:

Szerző: mz

2000. július 20. 21:09

Apple Kocka

Az Apple ma mutatta be Power Mac G4 "Kocka" gépét, mely egy teljesen újfajta számítógép-osztályt képvisel, s mely a Power Mac G4 teljesítményét nyújtja - egy 20 x 20 centiméteres kockába építve. (Érdemes ellátogatni a linkre, a gép - gyönyörű.) A "Kocka" egy fantasztikus, kristalytisztán átlátszó házban van felfüggesztve. A G4 "Kocka" kisebb, mint a legtöbb PC méretének negyedrésze, ám mégis egy 450 MHz-es PowerPC G4 processzort tartalmaz Velocity Engine-nel, amely szuperszámítógép teljesítményre képes, azaz másodpercenként több, mint három milliárd számítási műveletet hajt végre.
A Power Mac G4 "Kocka" forradalmi hűtőrendszert tartalmaz, mely nem igényel ventillátort, így működese gyakorlatilag hangtalan. A hűtést a "Kocka" középső részén elhelyezkedő, függőleges hűtőcsatornán keresztül beáramló levegő biztosítja. Ezen felül a "Kocka" teljes elektronikai része masodpercek alatt könnyedén kiemelhető a dobozból, így minden főbb részhez könnyen hozzá lehet férni, és a memória-, vagy AirPort kártyák is egyszerűen behelyezhetők a gépbe.
A G4 "Kocka" 450 MHZ-es Power PC G4 processzort tartalmaz Velocity Engine-nel (500 MHz-ig bővíthető), valamint 64 Mbyte memóriát, mely 1,5 Gbyte-ig bővíthető, 20 Gbyteos merevlemezt (40 GB-ig bővíthető) ; egy DVD meghajtót a G4 "Kocka" tetején, a könnyebb hozzáférés érdekében; két FireWire és két USB portot; 10/100BASE-T Ethernet adaptert és egy 56K V.90 modemet.
A Power Mac G4 "Kocka" tartozéka még az Apple új optikai egere és Pro billentyűzete, illetve egy pár, az Apple által tervezett Harman Kardon hangszóró is. Az Apple az első cég, mely optikai egeret kínál szabványként minden asztali rendszeréhez.
A G4 "Kocka"-n előtelepítve található az Apple iMovie 2 szoftvere, amely a világ legnépszerűbb otthoni digitális videoszerkesztő programjának legújabb változata.

Az Apple ma ugyancsak bejelentette teljesen új képernyőcsaládjának megjelenését, mely tökeletes kiegészítője lehet az új G4 "Kocka" gépnek. A képernyők: a 17 colos (16 col látható) Apple Studio Display CRT, a 15 colos lapos Apple Studio Display és a 22 colos Apple Cinema Display, mely a legnagyobb digitális laposéepernyő, ami valaha megjelent a piacon. A képernyők USB hubbal, illetve egy újfajta adatkábellel - Apple Display Connector - rendelkeznek, mely egy új kábel és kapcsoló egyben: analóg és digitális videojelet, USB adatokat és a képernyő működéséhez szükséges áramot is ez szállítja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.